Anmeldelse

Fødevarer og kvalitet

Fødevarer og kvalitet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fødevarer og kvalitet - råvarer og forarbejdning" er tænkt som en grundbog for undervisning i fødevareteknologi. Målgruppen er professionsbachelorer i ernæring og sundhed samt procesteknologer. Endvidere er den tænkt som lærebog i forbindelse med efter- og videreuddannelse af laboranter, akademigastronomer og på diplomuddannelserne. Bogen kan ligeledes anvendes som opslagsværk til projektorienteret undervisning i gymnasiet.

Fakta:

Titel: Fødevarer og kvalitet

ISBN: 978-87-571-2618-1

Pris: 599 kroner

Sider: 588 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt Teknisk Forlag

Bogen introducerer læseren for fødevarer, fødevareproduktion og kvalitet forbundet dermed. Den skal være med til at skabe grundlag for, at læseren er i stand til at kvalitetsvurdere fødevarer. Her bør det nævnes, at Danmark har den bedste kvalitet af fødevarer og tilmed de sikreste på markedet.

Bogen indeholder fjorten informative, velskrevne og opdaterede kapitler delt i to hovedafsnit. Del 1: Fødevarekvalitet, fødevareteknologi og -produktion, fødevarelovgivning, fødevareemballage og del 2: Kød, fisk, mælk og mejeriprodukter, ost og ostefremstilling, æg og ægprodukter, cerealier, frugt og grøntsager, vegetabilske fedtstoffer, margarine og mayonnaise og eksempler på sammensatte fødevarer.

Det gennemgribende i bogen er, at den primært beskæftiger sig med den naturvidenskabelige tilgang til fødevarer og fødevarekvalitet. I kapitel 1 nævnes dog andre tilgange set ud fra et forbrugerperspektiv.

Forfatterne vil gerne dele de sidste nye retningslinjer inden for fødevarer og kvalitet, råvarer og forarbejdning med den nysgerrige læser. Bagest i bogen er der en kort præsentation af de fjorten forfattere, der har været med til at skrive bogen. Endvidere er der en overskuelig litteraturoversigt til hvert af de fjorten kapitler og et brugbart stikordsregister.

Bogen indeholder 588 sider, som er illustreret med mærkninger, figurer, fotos, diagrammer, kurver og tabeller. En inspirerende, informativ og gennemarbejdet grundbog, der bygger på de sidste nye lovgivninger, bekendtgørelser og tiltag inden for fødevareområdet.