Anmeldelse Madkundskab
0   277

Fødevarer og kvalitet

Fødevarer og kvalitet

Fakta


Titel
Fødevarer og kvalitet

ISBN
978-87-571-2618-1

Pris
599 kroner

Sider
588 sider

Type
Bog

Forlag
Nyt Teknisk Forlag

"Fødevarer og kvalitet - råvarer og forarbejdning" er tænkt som en grundbog for undervisning i fødevareteknologi. Målgruppen er professionsbachelorer i ernæring og sundhed samt procesteknologer. Endvidere er den tænkt som lærebog i forbindelse med efter- og videreuddannelse af laboranter, akademigastronomer og på diplomuddannelserne. Bogen kan ligeledes anvendes som opslagsværk til projektorienteret undervisning i gymnasiet.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen introducerer læseren for fødevarer, fødevareproduktion og kvalitet forbundet dermed. Den skal være med til at skabe grundlag for, at læseren er i stand til at kvalitetsvurdere fødevarer. Her bør det nævnes, at Danmark har den bedste kvalitet af fødevarer og tilmed de sikreste på markedet.

Bogen indeholder fjorten informative, velskrevne og opdaterede kapitler delt i to hovedafsnit. Del 1: Fødevarekvalitet, fødevareteknologi og -produktion, fødevarelovgivning, fødevareemballage og del 2: Kød, fisk, mælk og mejeriprodukter, ost og ostefremstilling, æg og ægprodukter, cerealier, frugt og grøntsager, vegetabilske fedtstoffer, margarine og mayonnaise og eksempler på sammensatte fødevarer.

Det gennemgribende i bogen er, at den primært beskæftiger sig med den naturvidenskabelige tilgang til fødevarer og fødevarekvalitet. I kapitel 1 nævnes dog andre tilgange set ud fra et forbrugerperspektiv.

Forfatterne vil gerne dele de sidste nye retningslinjer inden for fødevarer og kvalitet, råvarer og forarbejdning med den nysgerrige læser. Bagest i bogen er der en kort præsentation af de fjorten forfattere, der har været med til at skrive bogen. Endvidere er der en overskuelig litteraturoversigt til hvert af de fjorten kapitler og et brugbart stikordsregister.

Bogen indeholder 588 sider, som er illustreret med mærkninger, figurer, fotos, diagrammer, kurver og tabeller. En inspirerende, informativ og gennemarbejdet grundbog, der bygger på de sidste nye lovgivninger, bekendtgørelser og tiltag inden for fødevareområdet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt