Anmeldelse

Syng og spil med blokfløjte

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når enkle melodier og stemmer sættes sammen med det rigtige akkompagnement og de rigtige instrumenter, kan der pludselig opstå musik, man ikke anede, man kunne spille. Chancen for, at det sker ved brug af dette materiale, er god. De enkle fløjtestemmer spilles på tonerne g-a-h. Når eleverne kan spille dem godt, giver arrangementet resten, og elever får en oplevelse af at være en vigtig aktør i et fælles musikalsk univers. Mange af satserne kan komme til at lyde rigtig flot - det kan man i øvrigt også forvisse sig om på den medfølgende cd.

Fakta:

Titel: Syng og spil med blokfløjte

Forfatter: Jesper Gilbert Jespersen

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Materialet indeholder ti sange i forskellige genrer. Nogle er kendte, andre nyskrevne af forfatteren. Antallet er meget passende til en kortere periode med fokus på blokfløjten - ellers må der suppleres med mere stof. Progressionen gør, at alle kan være med, men forfatteren tager dog selv forbehold ved at sige - med andre ord -  at er nogle helt umulige til at fløjte, kan de sættes til at tromme! Måske ikke så heldigt et signal.

Der er meget gehørspil med noder som støtte. Sangene skal læres, inden fløjten sættes for munden, og de er også det grundlæggende i satserne. Fløjterne indgår som akkompagnement og mellemspil. Der er tillige forslag til tangentspil og bas.

Bogen indeholder både lærer- og elevmateriale. Et forord til læreren med metodiske ideer indleder bogen, der derefter er delt op med først et opslag til læreren, der giver overblik over satsens form, anvendte akkorder, forslag til akkompagnement og så videre. Dernæst et elevopslag, der gengiver melodi og tekst mere tydeligt.

Materialet afsluttes med et par sider om og med ideer til elevevaluering. Det er et brugbart værktøj, som nemt kan overføres til evaluering af andre musikalske færdigheder.

En cd medfølger. Her er sangene først fremført i en koncertversion med fuldt arrangement, og i anden omgang er indspillet en playback-version, der kan fungere som akkompagnement til sang og fløjtespil. Velklingende satser, der på cd er peppet lidt op i forhold til spilleanvisningerne.