Anmeldelse Musik
0   246

Syng og spil med blokfløjte

Fakta


Titel
Syng og spil med blokfløjte

Forfatter
Jesper Gilbert Jespersen


Cd: 220 kroner Elevhæfte: 64 sider, 160 kroner

Type
Bog med cd

Forlag
Dansk Sang

Når enkle melodier og stemmer sættes sammen med det rigtige akkompagnement og de rigtige instrumenter, kan der pludselig opstå musik, man ikke anede, man kunne spille. Chancen for, at det sker ved brug af dette materiale, er god. De enkle fløjtestemmer spilles på tonerne g-a-h. Når eleverne kan spille dem godt, giver arrangementet resten, og elever får en oplevelse af at være en vigtig aktør i et fælles musikalsk univers. Mange af satserne kan komme til at lyde rigtig flot - det kan man i øvrigt også forvisse sig om på den medfølgende cd.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet indeholder ti sange i forskellige genrer. Nogle er kendte, andre nyskrevne af forfatteren. Antallet er meget passende til en kortere periode med fokus på blokfløjten - ellers må der suppleres med mere stof. Progressionen gør, at alle kan være med, men forfatteren tager dog selv forbehold ved at sige - med andre ord -  at er nogle helt umulige til at fløjte, kan de sættes til at tromme! Måske ikke så heldigt et signal.

Der er meget gehørspil med noder som støtte. Sangene skal læres, inden fløjten sættes for munden, og de er også det grundlæggende i satserne. Fløjterne indgår som akkompagnement og mellemspil. Der er tillige forslag til tangentspil og bas.

Bogen indeholder både lærer- og elevmateriale. Et forord til læreren med metodiske ideer indleder bogen, der derefter er delt op med først et opslag til læreren, der giver overblik over satsens form, anvendte akkorder, forslag til akkompagnement og så videre. Dernæst et elevopslag, der gengiver melodi og tekst mere tydeligt.

Materialet afsluttes med et par sider om og med ideer til elevevaluering. Det er et brugbart værktøj, som nemt kan overføres til evaluering af andre musikalske færdigheder.

En cd medfølger. Her er sangene først fremført i en koncertversion med fuldt arrangement, og i anden omgang er indspillet en playback-version, der kan fungere som akkompagnement til sang og fløjtespil. Velklingende satser, der på cd er peppet lidt op i forhold til spilleanvisningerne.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
670 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.