Anmeldelse

Bomben i madkassen / Djævlebakken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
"I sidste uge slog de store drenge Michael ihjel. Næsten". Sådan indleder Michaels bedste ven sin fortælling i "Bomben i madkassen". Michael fra 2. klasse bliver mobbet af Tom fra 4. Michael hævner sig. Ikke en stille og usynlig hævn. Men i stedet en hævn, som Toms bande ser og hører.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Derefter mister Tom sin magt.

Fakta:

Titel: Bomben i madkassen

Forfatter: Morten Dürr

Pris: 149,50 kroner

Sider: 30 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Titel: Djævlebakken

Forfatter: Daniel Zimakoff

Pris: 149,50 kroner

Sider: 31 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

Det er en smuk lille fortælling om, hvordan den trynede dreng ved egen kraft rejser sig. Sproget er underspillet, præcist og fuldt af betydning. Mads Bergs illustrationer er som sproget enkle og udtryksfulde.

"Djævlebakken" handler ikke om at besejre andre, men om at overvinde sig selv og besejre naturen og sin egen frygt.

Djævlebakkens tre bump kan man kun besejre, hvis man har en rigtig god cykel. Derfor ønsker Esben sig sådan en til sin niårsfødselsdag. Nede i kælderen lugter der af ny mountainbike. Men bag papiret gemmer sig storebrors gamle cykel med ny maling på. Skuffelsen kan mærkes.

De tre bump på Djævlebakken er der stadig. Og de skal besejres. Kan Esben klare det alene med sit mod og en nymalet, men gammel cykel?

En fin bog om skuffelse og håb og om at tage udfordringer på sig med de forhåndenværende midler. Sproget er letløbende, illustrationerne humoristiske. Desværre kommer illustrationerne med en sides forsinkelse. Det irriterer. På hvert opslag passer illustrationen til den tekst, der var på det forrige opslag - ikke til den tekst, man lige læser. Det er, som når de på tv får sat lyden i gang fire sekunder før billederne. Dum fodfejl. Især dum for de nye læsere, der tjekker deres læseforståelse af ved at se på illustrationerne.

Begge bøger er meget velegnede til højtlæsning og selvstændig læsning fra syv år.

Powered by Labrador CMS