Anmeldelse Biologi
0   276

Livets træ

Livets træ

Fakta


Titel
Livets træ

Forfatter
Peter Sís

Pris
238 kroner

Sider
40 sider

Type
Bog

Forlag
CDR Forlag

Charles Darwin. Manden, der gav os nøglen til at forstå livets udvikling. Nævn navnet, og man tænker Galapagos, finker og evolution. Bogen her beretter i ord og smukke illustrationer om naturforskeren Charles Robert Darwins liv fra fødslen i 1809 til hans død i 1882.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er egentlig en børnebog, men jeg blev fra første side indfanget af dens univers af faktuel tekst, citater, tegninger og kort. Illustrationerne indbyder til, at man går på opdagelse og undersøger, kigger nærmere efter og bladrer frem og tilbage - nøjagtigt som var man en ægte naturforsker. Bogen fortæller medrivende om, hvordan Charles Darwin egentlig skulle have været præst, men i stedet for teologien gik mere op i biologi og geologi. I august 1831 får han så tilbuddet om at komme med på rejsen rundt om Jorden med H.M.S. Beagle, og vi følger rejsen og hans mange opdagelser. Vel hjemme igen udvikler han i de kommende år sin evolutionsteori, gifter sig, får børn og udgiver i 1839 sit berømte værk "Om arternes oprindelse".

Darwin holdt aldrig op med at gå på opdagelse og undre sig, indsamle og observere. Han skulle have sagt: "Det har været en stor lykke, at jeg ikke har været nødt til at tjene penge for at leve". Ellers havde han ikke haft tid til at udvikle sine teorier.

Køb denne dejlige bog - den skal stå på biblioteket, i biologilokalet og gerne på lærerværelset. Her vil den indbyde eleverne og de voksne til at fordybe sig i, hvordan verden hænger sammen, og give lyst til at lære mere om Charles Robert Darwin og hans opdagelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.453 andre er allerede tilmeldt