Anmeldelse Børneteater
0   300

Ambulancefolkene skilte dem ad

Fakta


Titel
Ambulancefolkene skilte dem ad


Betal hvad I vil for at komme ud! Spiller klokken 20.00 i Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby, frem til den 24. februar. Billetter bestilles på e-mail ambulancefolkene@hotmail.com eller telefon 2280 4322

Type
Teater

Forlag
Teater Mucca Divina

Mange unge mennesker higer efter berømmelse. Det er blevet nemmere at få sine "15 minutes of fame" i en verden, hvor medierne er blevet tilgængelige for enhver - specielt via internettet. Mange går rigtig langt og bliver sygeligt grebet af denne higen efter at blive kendt. De mister deres identitet og bliver objekter uden personlig kerne. Selvtilliden bliver afhængig af genkendelsesraten på gaden, mens det dybereliggende selvværd er så forsvindende lille og skrøbeligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er dette tema, som "Ambulancefolkene skilte dem ad" tager op. Det gøres på en absurd farcelignende måde, så der bliver grinet en del gennem den halvanden time lange seance. Gråden kommer først bagefter.

Skuespillere og musikere er fremragende. Det går stærkt som i en rigtig farce, men der dvæles flere gange ved de mange ulykkelige passager, så også publikum får en forsmag på den ulykkelige tematik, som kommer snigende ved efterspillets eftertænksomhed. Musikken supplerer fint og er en stor gevinst for stykket. 

"Ambulancefolkene skilte dem ad" er ikke blot en spændende og på mange måder nyskabende tværkunstnerisk forestilling. Hele konceptet skyder med skarpt på politikernes manglende vilje til at imødekomme kulturen, herunder teaterlivet. Derfor afprøver kunstnergruppen Mucca Divina, som er truppen bag stykket, en ny metode: Kom gratis ind og betal for at komme ud (hvad I vil og synes er rimeligt). Mucca Divina vil aflæse, hvad publikum i realiteten har råd til, og i øvrigt hvor meget publikum er villig til at give for teater. Og tro mig! Selv om I giver mere, end hvad rimeligt er, vil det næppe vise sig økonomisk forsvarligt for de medvirkende.

Som folkeskoleklasse i udskolingen fra 8. klassetrin er dette en oplagt mulighed for at komme i teatret for få penge og samtidig få en god og konstruktiv debat om de nævnte temaer i både stykket og konceptet. Det er muligt at bestille en samtale med Mucca Divina og skuespillere, musikere og iscenesætter før eller efter forestillingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ