Debat
0   128

Sig nej til bekendtgørelsen på www.nejtilelevplaner.dk

Undervisningsminister Bertel Haarder rejser i denne tid rundt til udvalgte skoler for at lytte til lærerne. Han har hørt, at de vakler under et bureaukratisk åg af arbejdsglædedræbende dimensioner, og vil gerne vide, hvem der dog har pålagt dem det.

Lærerne på Klarup Skole har også inviteret ham. Det gjorde vi samme dag, hans initiativ blev offentliggjort. Men Klarup ligger åbenbart uhensigtsmæssigt placeret i forhold til ministerens rute.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er vi skuffede over. Vi føler faktisk, at Bertel Haarder har en speciel forpligtelse til at komme til Klarup. Vi kom nemlig - indirekte - til ham, da vi for ti måneder siden fremlagde vores beregning for Folketingets Uddannelsesudvalg over konsekvenserne af at indføre elevplaner efter bekendtgørelsen på vores skole.

Ministeren ignorerede totalt beregningens talmateriale i sit svar til udvalget, og i pressen kaldte han beregningen »ude i hampen«.

Han har siden udtalt flere gange, at beregningen er forkert. Han har bare ikke påvist nogen fejl. Det nægter han. Jeg fristes til at sige: Han tør ikke gøre forsøget.

DLF har for nylig kaldt beregningen realistisk.

Jeg vil advare lærerne mod at tro, at Bertel Haarder pludselig er blevet blød, lydhør og imødekommende. I sin egenrådighed har han hidtil afvist enhver reel dialog med dem, der har forholdt sig kritisk til hans enevælde. Han har mødt saglighed med respektløshed, fakta med manipulation.

Der kan kun komme noget godt ud af ministerens tur, hvis han vedholdende bliver konfronteret med faste krav. At han trækker bekendtgørelsen om elevplaner i folkeskolen tilbage, er et af dem.

Følg DLF's opfordring - støt underskriftsindsamlingen på www.nejtilelevplaner.dk!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ