Anmeldelse Dansk mellemtrin
0   475

Noveller

Noveller

Fakta


Titel
Noveller

Forfatter
Trine May

ISBN
9788702120646

Pris
211,25 kroner

Sider
120 sider

Serie
Læs genrer med CL

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

CL (Cooperative/Collaborative Learning) er en struktureret, pædagogisk metode, der aktiverer alle elever fagligt. Noveller er en genre, eleverne skal lære at genkende og at fortolke. Denne bog, som er beregnet for elever i 5.-7. klasse, leverer fem nyere noveller med tilhørende CL-forløb. Umiddelbart er en rigtig god ide blevet ført ud i livet - men der mangler noget. Der er flere problemer, som især har med lærermålgruppen at gøre.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis man kender CL, har man ikke brug for bogen. Hvis man ikke kender metoden, mangler man hjælp til gruppedannelsen og til, hvilke ændringer man kan foretage, hvis antallet af elever ikke passer eller ændres undervejs i et forløb.

Et lignende problem er der med selve novellearbejdet. Hvis man er danskfagligt stærk, kan man undervise i genren og hjælpe eleverne med fortolkning. Man vil også kunne påvise, hvordan nogle af novellerne er mindre genrefaste. Så behøver man ikke denne bog. Den mere usikre dansklærer får ikke hjælp til hverken fortolkning eller genre, heller ikke i vejledningsdelen bag i bogen.

Der er to typer illustrationer. Den ene slags viser udmærket, hvad der står i den faglige del. De øvrige illustrationer er ikke lavet til novellerne, men er placeret, så man kan perspektivere til dem. Flere af dem er udmærket valgt, men heller ikke her får man hjælp. Hvis man for eksempel ikke kender til maleren og billedhuggeren John Kørner, virker illustrationen malplaceret. Fire linjer i vejledningsdelen ville være nok.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.305 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
640 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt