Afgangsprøver
0   217

Skuffet over udmelding

Matematiklærerne: Den mundtlige dimension i undervisning og ved eksamen er væsentlig

På Lene Christensens hjemmekontor ligger der en stak papirer med underskrifter. Over 400 er der fra matematiklærere rundt omkring i landet. De protesterer over, at faget har mistet sin mundtlige eksamen.

Lene Christensen er formand for Matematiklærerforeningen, og underskrifterne skal afleveres til Folketingets uddannelsesudvalg.

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi er kede af ikke at have mundtlig eksamen længere. Først blev mundtlig matematik gjort til et udtræksfag, så eleverne ikke kunne være sikre på at skulle op i faget. Da den nye prøveforordning trådte i kraft sidste år, blev den mundtlige afgangseksamen helt afskaffet. Det er dybt problematisk«, siger hun.

Skriftlighed begrænser, mener de utilfredse matematiklærere.

»Den mundtlige dimension i undervisningen er meget væsentligt«, siger Lene Christensen. »Det kan ikke hjælpe, at de unge mennesker har nogle kundskaber, hvis ikke de kan kommunikere om dem. Det kan man kun finde ud af gennem mundtlige prøver«.

Drop nationale test

Den mundtlige gruppeprøve i matematik, som blev afskaffet i 2005, var både elever og lærere meget glade for. Det samme var de gymnasiale uddannelser, fordi gruppeprøven var med til at kvalificere eleverne til at kommunikere om matematik.

»Hvis udvalget bag de nye udmeldinger om prøver forestiller sig, at prøver i matematik kan foregå via it, så tager det fejl. Det er kun en del af det, eleverne skal kunne ifølge trinmålene, der kan testes via it. Du kan ikke teste bredt på en computer«, siger Lene Christensen.

Hun mener, at anbefalingerne fra udvalget handler om at spare penge. I stedet for at gå væk fra de mundtlige prøver kunne pengene findes ved at droppe de nationale test.

Jan Kaare


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ