Anmeldelse

Hvidbog om kulturtidsskriftet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Traditionen for tidsskrifter, der vrider og vender hver deres hjørne af kulturen, er lang og god. Denne moppedreng af en bog stiller sig op på en høj kasse og kigger ud over det brogede landskab af titler fra nu- og fortid, hvoraf det fælles træk for de fleste er stærkt indhold og beskedent læsertal. Det sidste er synd, for selv om mange af de omtalte tidsskrifter er nørdede og til dels indspiste, er der i for eksempel litteraturtidsskrifterne guf at hente for lærere, der gerne vil have plads til en fod på førnævnte kasse for at få en slags overblik over, hvad der egentlig foregår i den danske kultur, de lever af at formidle.

Fakta:

Titel: Hvidbog om kulturtidsskriftet

Pris: 150 kroner

Sider: 515 sider

Type: Bog

Forlag: Foreningen af danske kulturtidsskrifter

Bogen er en sprudlende samling inspiration til at se verden og dens kultur i bredeste forstand med andre øjne/briller/indsigter/holdninger.

Opremsningen her lyder måske lidt Lars Bukdahlsk, men det er ikke tilfældigt, for omtalte hyperaktive skrivekugle har sat sig på et solidt antal sider, hvor han blandt andet fortæller om de tidsskrifter, han har skrevet i eller gerne vil skrive i i fremtiden, og om hvordan man i praksis håndterer voksende samlinger af blade i en slags almindeligt hjem.

De to udgivere bidrager ikke mindst med en ABC over kulturtidsskriftet som genre, med fed inspiration - læser jeg det som - fra Brøndums Encyklopædi, der kom for nogle år siden. Og en række forfattere fortæller historien om en håndfuld af de mere markante udgivelser, ikke mindst "Viktor B. Andersens maskinfabrik".

Der bør være plads på budgettet til et par af de mange gode og spændende tidsskrifter, der findes på det aktuelle marked. Anskaf hvidbogen og skriv en ønskeseddel sammen med kollegerne i fagudvalget!

Powered by Labrador CMS