Anmeldelse Dansk
0   90

Hvidbog om kulturtidsskriftet

Fakta


Titel
Hvidbog om kulturtidsskriftet

Pris
150 kroner

Sider
515 sider


Kan købes på adressen finn.barlby@mail.dk

Type
Bog

Forlag
Foreningen af danske kulturtidsskrifter

Traditionen for tidsskrifter, der vrider og vender hver deres hjørne af kulturen, er lang og god. Denne moppedreng af en bog stiller sig op på en høj kasse og kigger ud over det brogede landskab af titler fra nu- og fortid, hvoraf det fælles træk for de fleste er stærkt indhold og beskedent læsertal. Det sidste er synd, for selv om mange af de omtalte tidsskrifter er nørdede og til dels indspiste, er der i for eksempel litteraturtidsskrifterne guf at hente for lærere, der gerne vil have plads til en fod på førnævnte kasse for at få en slags overblik over, hvad der egentlig foregår i den danske kultur, de lever af at formidle.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er en sprudlende samling inspiration til at se verden og dens kultur i bredeste forstand med andre øjne/briller/indsigter/holdninger.

Opremsningen her lyder måske lidt Lars Bukdahlsk, men det er ikke tilfældigt, for omtalte hyperaktive skrivekugle har sat sig på et solidt antal sider, hvor han blandt andet fortæller om de tidsskrifter, han har skrevet i eller gerne vil skrive i i fremtiden, og om hvordan man i praksis håndterer voksende samlinger af blade i en slags almindeligt hjem.

De to udgivere bidrager ikke mindst med en ABC over kulturtidsskriftet som genre, med fed inspiration - læser jeg det som - fra Brøndums Encyklopædi, der kom for nogle år siden. Og en række forfattere fortæller historien om en håndfuld af de mere markante udgivelser, ikke mindst "Viktor B. Andersens maskinfabrik".

Der bør være plads på budgettet til et par af de mange gode og spændende tidsskrifter, der findes på det aktuelle marked. Anskaf hvidbogen og skriv en ønskeseddel sammen med kollegerne i fagudvalget!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt