Anmeldelse Dansk
0   181

Scoop 12

Fakta


Titel
Scoop 12

Forfatter
Lisbet Kongsted, Pia Weng, Sten Østergaard

Pris
185,00 kroner

Sider
128 sider


Vejledning og kommentarer: 35 sider, 157,50 kroner Arbejdspapirer med mere er tilgængeligt på www.fmb.dk/scoop

Type
Bog

Forlag
Forlag Malling Beck

Da Undervisningsministeriet i 2006/2007 udsendte nye prøvevejledninger, betød det for faget dansk, at der kunne vælges mellem den traditionelle prøveform A eller fordybelsesformen B. Fordybelsesformen var forinden blevet afprøvet på en del skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

"Fiktion og fortolkning - Prøven i dansk" handler om, hvordan man kan tilrettelægge sit analysearbejde og sin fremlæggelse til folkeskolens afgangsprøve i mundtlig dansk. Bogen skal ses som et forsøg på at hjælpe elever og lærere med problematikken om valg af prøveform.

Forfatterne tager fat på analyse og fremlæggelse af de mest almindelige former for fiktion. Bogen fremtræder umiddelbart som en håndbog i eksamenstræning, men da tekstnær læsning, analyse og valg af strategi kræver øvelse og overblik, som man kun får gennem længere tids arbejde, vil den nødvendigvis skulle bruges løbende gennem hele året, måske endda med start allerede i 8. klasse.

Bogens prøveoplæg og fortolkning er to noveller, en kortfilm, tre digte og tre billeder. Disse ni oplæg bliver meget grundigt gennemarbejdet, således at elever meget tydeligt kan få en fornemmelse af, hvad der forventes i en prøvesituation.

"Vejledning og kommentarer" er en hjælp til læreren. "Fiktion og fortolkning - Prøven i dansk" har et lækkert layout og virker umiddelbart meget anvendelig, men mest dog til elevens selvstændige læsning. Svagheden er, at alle analyser og fortolkninger forefindes og derved gør eleverne til passive læsere og ikke aktive og analyserende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.394 andre er allerede tilmeldt