Anmeldelse Dansk
0   148

Stykker af himlen

Fakta


Titel
Stykker af himlen

Pris
155 kroner

Sider
120 sider

Serie
Tid til dansk i overbygningen

Type
Bog

Forlag
Alinea

Bogen byder på otte rigtig gode stykker af himlen, hvilket i bogens terminologi betyder otte nyere danske noveller, der hver især afspejler vigtige strømninger i nutidens danske litteratur. Fremmed­gørelse, hverdagsliv og forhold mellem mennesker er nogle af omdrejningspunkterne for novellerne, som alle er spændende fortalt og illustreret med moderne billedkunst.

Artiklen fortsætter under banneret

I bogen bliver der gået dejligt i dybden med novellegenren, og der sættes fokus på nogle meget centrale indfaldsvinkler til analyse og fortolkning af noveller. Gennem bogens tekster lægges der op til et danskfagligt arbejde med tema, motiv, komposition, fortællestil, intertekstualitet og reflek­si­oner over titlernes betydning for fortolkningen af teksterne. At arbejde så grundigt med noveller i overbygningen er med til at give et godt greb om genren og den nye litteratur.

Og hvad er et godt pædagogisk læringsrum uden dialog og flerstemmighed? Så det er der natur­lig­vis også taget højde for i denne novelleantologi, og for at det skal være helt perfekt, har forfatteren også tænkt over differentiering i forskellige faglige niveauer og på synlige mål, som peger frem mod den endelige evaluering og afgangsprøve. Ja, hvad kan man ønske sig mere? Nå, nej . Det er jo netop det, som jeg kan ønske mig! Ja, jeg ønsker mig mere af samme slags. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.479 andre er allerede tilmeldt