Anmeldelse

Stykker af himlen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen byder på otte rigtig gode stykker af himlen, hvilket i bogens terminologi betyder otte nyere danske noveller, der hver især afspejler vigtige strømninger i nutidens danske litteratur. Fremmed­gørelse, hverdagsliv og forhold mellem mennesker er nogle af omdrejningspunkterne for novellerne, som alle er spændende fortalt og illustreret med moderne billedkunst.

Fakta:

Titel: Stykker af himlen

Pris: 155 kroner

Sider: 120 sider

Serie: Tid til dansk i overbygningen

Type: Bog

Forlag: Alinea

I bogen bliver der gået dejligt i dybden med novellegenren, og der sættes fokus på nogle meget centrale indfaldsvinkler til analyse og fortolkning af noveller. Gennem bogens tekster lægges der op til et danskfagligt arbejde med tema, motiv, komposition, fortællestil, intertekstualitet og reflek­si­oner over titlernes betydning for fortolkningen af teksterne. At arbejde så grundigt med noveller i overbygningen er med til at give et godt greb om genren og den nye litteratur.

Og hvad er et godt pædagogisk læringsrum uden dialog og flerstemmighed? Så det er der natur­lig­vis også taget højde for i denne novelleantologi, og for at det skal være helt perfekt, har forfatteren også tænkt over differentiering i forskellige faglige niveauer og på synlige mål, som peger frem mod den endelige evaluering og afgangsprøve. Ja, hvad kan man ønske sig mere? Nå, nej . Det er jo netop det, som jeg kan ønske mig! Ja, jeg ønsker mig mere af samme slags.