Anmeldelse Letlæsning
0   246

Hjælp - et mord / Hjælp - et tyveri / Hjælp - en pyroman

Fakta


Titel
Hjælp - et mord / Hjælp - et tyveri / Hjælp - en pyroman

Forfatter
Hans F. Jensen

Pris
185 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

Trilogi om drengen Søren, der er hyrdedreng på Fyn i 1844-1848. Vi følger Søren, fra han er ti til 14. Nogle vigtige år, hvor Søren kæmper for retfærdighed for sig selv og for de svage og udstødte. Hver af de tre bøger er bygget op om en kriminalgåde, som Søren hjælper med at løse.

Artiklen fortsætter under banneret

Søren har et godt hoved, og han er både modig, snarrådig og oprigtig. Det er de egenskaber, der hjælper ham frem i verden.

Trilogien er både en fortælling om en dreng, der bliver til en ung mand, og en fortælling om livsvilkår for høj og (især) lav for over 150 år siden. Blandt andet for Sørens søskende, der "sælges" til højestbydende og spredes for alle vinde. Også her må Søren vise sit værd. Og det gør han.

Søren er ikke en af dem, der er flest af i børnebøgerne for tiden. Han er et dydsmønster og en Kloge-Åge. Men helt uden humor og helt uden magi. Han ligner heltene i Torry Gredsteds drengebøger som "Drenge under våben" fra 1936. Det gør ham interessant.

Sproget er letlæseligt, og generelt flyder det godt. Kun i starten af første bog er det lidt forstyrrende - det er staccatoagtigt med meget korte sætninger, som ikke helt passer til den noget tunge og triste stemning i handlingen lige her.

En del elever har sikkert gavn af at blive hjulpet gennem de første 20 sider i den første bog, men derefter hænger de helt sikkert selv på. Brug bogen til frilæsning på mellemtrinnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt