Anmeldelse

Hjælp - et mord / Hjælp - et tyveri / Hjælp - en pyroman

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trilogi om drengen Søren, der er hyrdedreng på Fyn i 1844-1848. Vi følger Søren, fra han er ti til 14. Nogle vigtige år, hvor Søren kæmper for retfærdighed for sig selv og for de svage og udstødte. Hver af de tre bøger er bygget op om en kriminalgåde, som Søren hjælper med at løse.

Fakta:

Titel: Hjælp - et mord / Hjælp - et tyveri / Hjælp - en pyroman

Forfatter: Hans F. Jensen

Pris: 185 kroner

Type: Bog

Forlag: Alinea

Søren har et godt hoved, og han er både modig, snarrådig og oprigtig. Det er de egenskaber, der hjælper ham frem i verden.

Trilogien er både en fortælling om en dreng, der bliver til en ung mand, og en fortælling om livsvilkår for høj og (især) lav for over 150 år siden. Blandt andet for Sørens søskende, der "sælges" til højestbydende og spredes for alle vinde. Også her må Søren vise sit værd. Og det gør han.

Søren er ikke en af dem, der er flest af i børnebøgerne for tiden. Han er et dydsmønster og en Kloge-Åge. Men helt uden humor og helt uden magi. Han ligner heltene i Torry Gredsteds drengebøger som "Drenge under våben" fra 1936. Det gør ham interessant.

Sproget er letlæseligt, og generelt flyder det godt. Kun i starten af første bog er det lidt forstyrrende - det er staccatoagtigt med meget korte sætninger, som ikke helt passer til den noget tunge og triste stemning i handlingen lige her.

En del elever har sikkert gavn af at blive hjulpet gennem de første 20 sider i den første bog, men derefter hænger de helt sikkert selv på. Brug bogen til frilæsning på mellemtrinnet.

Powered by Labrador CMS