Anmeldelse

Skaterslænget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En meget fin frilæsningsbog tænkt til læsetræning og frilæsning i 2.-4. klasse. Lixtallet er 12. Og der er også noget at hente mellem linjerne her.

Fakta:

Titel: Skaterslænget

Forfatter: Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Pris: 130 kroner

Sider: 67 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Skaterslængets klasse skal skrive stil om, hvorfor der findes sociale tabere i et rigt land. Slænget får lov at lave en rap i stedet. Vi følger slænget i deres forskellige miljøer i ugen før rappen.

De fire drenge kommer fra ret forskellige familier. Hos Lille Myr er der altid så hyggeligt. Hos Kris skal man være stille, for hans far arbejder hele tiden. Hos Hassan må man gerne hjælpe i kiosken. Og Lars' mor og arbejdsløse far er skilt

Rappen spiller en perifer rolle. Det vigtigste er, at Lars' far ikke har råd til at købe nye spil til ham.

Når Lars er hos sin far, spiser de på Flyver-grillen, for far orker ikke at lave mad. Lars håber bare, at far har husket at købe fredagsslik. En dag er far væk. Øje-Finn har banket ham. Så nu ligger far på hospitalet, og drengene besøger ham. Far ender med at få job som kaptajn på kanalrundfarten i København. Og han giver et spil til Lars og en sejltur til hele slænget, efter at de har opført deres rap for klassen.

De fire familier illustreres i tegninger, mens København vises med billedmanipulerede fotos, der er malet på. Det er flot. Det er forfatteren selv, der har illustreret.

Powered by Labrador CMS