Anmeldelse Letlæsning
0   301

Skaterslænget

Fakta


Titel
Skaterslænget

Forfatter
Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Pris
130 kroner

Sider
67 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

En meget fin frilæsningsbog tænkt til læsetræning og frilæsning i 2.-4. klasse. Lixtallet er 12. Og der er også noget at hente mellem linjerne her.

Artiklen fortsætter under banneret

Skaterslængets klasse skal skrive stil om, hvorfor der findes sociale tabere i et rigt land. Slænget får lov at lave en rap i stedet. Vi følger slænget i deres forskellige miljøer i ugen før rappen.

De fire drenge kommer fra ret forskellige familier. Hos Lille Myr er der altid så hyggeligt. Hos Kris skal man være stille, for hans far arbejder hele tiden. Hos Hassan må man gerne hjælpe i kiosken. Og Lars' mor og arbejdsløse far er skilt

Rappen spiller en perifer rolle. Det vigtigste er, at Lars' far ikke har råd til at købe nye spil til ham.

Når Lars er hos sin far, spiser de på Flyver-grillen, for far orker ikke at lave mad. Lars håber bare, at far har husket at købe fredagsslik. En dag er far væk. Øje-Finn har banket ham. Så nu ligger far på hospitalet, og drengene besøger ham. Far ender med at få job som kaptajn på kanalrundfarten i København. Og han giver et spil til Lars og en sejltur til hele slænget, efter at de har opført deres rap for klassen.

De fire familier illustreres i tegninger, mens København vises med billedmanipulerede fotos, der er malet på. Det er flot. Det er forfatteren selv, der har illustreret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.196 andre er allerede tilmeldt