Chat og Net-etikette

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange børn elsker at chatte på Internettet. Det vil sige, at de sidder på samme tid og skriver til hinanden: én til én eller mange til mange. De påtager sig nye roller og identiteter, alt efter hvad de er i humør til, og i de fleste tilfælde ved de godt, at de bare leger.

Skal voksne blande sig i det?

Nej, mener mange børneforskere, børnene skal have lov til at have deres eget frirum, hvor de kan gøre, hvad de vil, uden at voksne kigger dem over skulderen.

'Men det betyder ikke, at voksne ikke skal vejlede og hjælpe dem med at udvikle og kvalificere deres kommunikation på Nettet', siger Rebekka la Cour fra Kongeådalens Skole ved Ribe, hvor man jævnligt drøfter takt og tone på Nettet.

'Jeg oplever ofte, at især piger bliver lidt forargede over drengenes sprog. Jeg går gerne ind i en snak med dem og siger, de skal fortælle ham, hvorfor de ikke vil snakke med ham', siger hun.

'En del af eleverne har fundet faste venner, som de e-mailer med, men som de også aftaler bestemte chat-tidspunkter med, og så får de sig en god snak', fortæller Rebekka la Cour.

En forudsætning for at kunne vejlede ordentligt er, at man ved, hvad man snakker om. Derfor er det en god idé selv at bruge e-mail og prøve sig lidt frem på de forskellige chat- og debatkanaler.

Powered by Labrador CMS