Anmeldelse Skønlitteratur
0   452

Drageløberen

Drageløberen

Fakta


Titel
Drageløberen

Forfatter
Khaled Hosseini

Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques

Illustrator
Fabio Celoni, Mirka Andolfo

ISBN
9788763821940

Pris
199,95 kroner

Sider
136 sider

Type
Bog

Forlag
Cicero

Khaled Hosseinis barske bestseller "Drageløberen" blev filmatiseret i 2007. Nu har historien om Amir og Hassan forgrenet sig yderligere - i en graphic novel-version. Med den tilbydes de unge læsere en fantastisk tekst- og billedoplevelse, hvor tungen skal holdes lige i munden. Men så er der også åndelig føde at hente.

Artiklen fortsætter under banneret

Amir og Hassan er bedste venner, selvom den ene er overklassedreng og den anden hans loyale tjener. Bedst har de det, når de kæmper mod Kabuls andre drenge i de legendariske dragekonkurrencer. Men en vinterdag går det galt. Amir svigter Hassan, da han har allermest brug for ham, og skyldfølelsen tvinger Amir til at vende vennen ryggen.

Mange år senere kaldes Amir tilbage til Afghanistan fra det USA, hvor han er flygtet til med sin far. Her får han tildelt en livsfarlig mission, der kan skrive slutningen på hans venskab med Hassan om. Tematisk bliver "Drageløberen" hermed en undersøgelse af skyldfølelsens, skammens og tilgivelsens dna.

Bogen vil være en udfordring for en del unge. Der er meget at holde styr på: Et afghansk tidsbillede af 1970'erne, fremmedartede værdier og æresbegreber, en komposition med mange spring i tid og grænseoverskridende handlingselementer. Men historien har også i denne version noget på hjerte, og derfor fortjener den både plads på hylderne og formidling til rette vedkommende.

Det kunne for eksempel være til dansklæreren, der skal træffe afgørelse om værklæsningen i 8. og 9. klasse. Bogen her vil være et glimrende bud på et alternativt værk, der vil få et ungt fortolkningsfællesskab op af stolene.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.202 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
484 andre er allerede tilmeldt