Anmeldelse Letlæsning
0   211

I skovens mørke

Fakta


Titel
I skovens mørke

Forfatter
Anne Lilmoes

Pris
149 kroner

Sider
50 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Forum

Fjerde bog i fantasyserien om Siri Q. Jeg hopper ind midt i en fantasyserie, men jeg kan sagtens hænge på i denne velskrevne bog (lix 14), der på en enkelt side refererer de tre forgængere.

Artiklen fortsætter under banneret

Siri Q må ud i verden for at løse en opgave, som kun hun kan klare. Det hele foregår på Jorden, men jeg følte mig hensat til rumskibet Nostromo, hvor Sigourney Weaver kæmpede mod Alien. Tematik og figurer ligner.

Siri Q og vennen Wili rider gennem en skov. I trækronerne lurer noget, der drypper ætsende slim ned. Slimerne dominerer et lille undertrykt menneskesamfund, der lever under umenneskelige vilkår. Når en pige er 13 år, bliver hun givet til en slimer, der lægger æg i hende. Efter tre måneder vender hun hjem med et udtryksløst blik og føder et uhyre.

Den smukke fyr Taje fra det lille samfund vil have den kniv, som Siri Q og Wili har. Den kan dræbe slimerne. Men kniven er skabt til noget større. Det ved Siri Q og Wili. Alligevel lader Siri Q sig besnære af Taje. Hun svigter Wili, og de er tæt på at miste kniven. Men det ender godt, så vi kan vente trygt på nummer 5.

Bogen er tiltænkt de 8-11-årige sikre læsere, mest piger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.255 andre er allerede tilmeldt