Debat

Udvalg er en syltekrukke

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 18. januar fremsatte Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Radikale, Enhedslisten og Ny Alliance et forslag om frihed til eksamensformer, herunder genindførelse af mulighed for gruppeprøver og -eksamen.

Venstres folketingsgruppe står sammen om at afvise beslutningsforslaget. Birgitte Josefsen fra Venstre, hvis stemme kunne være med til at sikre et flertal for beslutningsforslaget, afviser det med en henvisning til, at Bertel Haarder har nedsat et udvalg, som skal se nærmere på forskellige prøveformer.

Ministerens udvalg er en syltekrukke. Historien om afskaffelsen af gruppeprøven er, kort fortalt, at Bertel Haarder i forbindelse med sin tiltræden som undervisningsminister i 2005 havde sat sig for at afskaffe denne prøveform. Efter et kun to uger langt høringsforløb udsendte man, uden at et komma var flyttet i det udsendte høringsforslag, Bertel Haarders gruppeprøvefri bekendtgørelse af 26. juli 2005.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hverken før, under eller efter dette forløb har Bertel Haarder fremført et eneste vægtigt argument for afskaffelsen af den velfungerende prøveform. Hans begrundelse har lydt, at »den enkelte skulle sikres en individuel bedømmelse«. Men den individuelle bedømmelse var allerede sikret i den af ministeren kasserede prøvebekendtgørelse.