Henrik Billehøj er død

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 28. januar døde hovedstyrelsesmedlem Henrik Billehøj efter kort tids sygdom kun 58 år.

Henrik var et kendt menneske blandt lærerne, ikke mindst fordi han var en ihærdig deltager i møder for medlemmer og tillidsrepræsentanter. Det var den helt almindelige skoledagligdag, han gik op i.

Henrik var netop genvalgt til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, hvor han har været medlem siden 1992 - i alle årene med fokus på skolens arbejdsmiljø. Selv til det seneste møde i hovedstyrelsen, som han ikke kom til på grund af sygdom, havde Henrik sendt et oplæg, hvor han mindede os om, at vi skulle huske arbejdsmiljøet i en bestemt sammenhæng.

At han var formand for Branchearbejdsmiljørådet for Undervisning og Forskning og medlem af bestyrelsen for Dansk Center for Undervisningsmiljø, virkede som en selvfølgelighed for os. Henrik var en af de største kapaciteter inden for arbejdsmiljø, ikke blot i DLF, men i hele fagbevægelsen. Han havde en stor berøringsflade i andre organisationer i både ind- og udland, og da han døde, var to nordiske delegationer på vej til Danmark for at tale med Henrik. Henrik brændte for sagen og havde solide kompetencer at have sit engagement i.

Og så var Henrik et varmt menneske med en god portion humoristisk sans og en stærk social indstilling. Det lå helt fast, at når Tivoli åbnede, arrangerede han en tur derind, hvor så mange som muligt fra hovedstyrelsen skulle med.

Henrik gik alt for tidligt bort. Han havde fortalt os, at han var syg, men ingen drømte om, at vores seneste ordinære møde var sidste gang, vi skulle se ham. Lærerne og Danmarks Lærerforening har meget at takke Henrik for, og mine tanker går til hans kone Annelise og deres to voksne døtre.

Tak for indsatsen, Henrik.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF