Forskning Pædagogik
1   468

Ny hjerneforskning 
skal løfte læring

Hvis lærerne får indblik i, hvordan hjernen husker, kan de målrette undervisningen. Hukommelsesforskning kan i fremtiden få stor indflydelse på undervisning og pædagogik. Det er temaet for en konference, som Professionshøjskolen UCC stod i spidsen for den 29. marts. Blandt andet blev arbejdshukommelsen kigget efter i sømmene. Arbejdshukommelsen er i spil, når vi tænker os om, repeterer, fordyber os og stiller spørgsmål. Læring handler om at fastholde og bearbejde viden i arbejdshukommelsen, før den bliver lagret i langtidshukommelsen.

»Vi ved mere og mere om, hvordan hjernen fungerer, og i de senere år er der kommet bedre målemetoder og større fokus på sammenhængen mellem hjernen og læring. Arbejdshukommelsen blev først 'opfundet' af forskerne i 1974, og i Danmark har vi ikke været de hurtigste til at tage den nye viden til os. Men der er en stigende bevidsthed om, at pædagoger, lærere og psykologer kan arbejde meget mere fokuseret, hvis de ved, hvordan hjernen tilegner sig og husker viden«, siger psykolog og lektor på UCC Michael Wahl Andersen.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.282 andre er allerede tilmeldt