0   104

Gemt og glemt?

Tilbage i 1986 sendte DLF flere asbestnotater ud til skolernes tillidsrepræsentanter, ligesom Arbejdstilsynet og Statens Byggeforskningsinstitut udsendte anvisninger om, hvordan man fjerner asbest sikkerhedsmæssigt korrekt, og hvordan man forsegler asbestholdige materialer.

Artiklen fortsætter under banneret

I en artikel fra 1986 i fagbladet »Ingeniøren« advarer man om at forsegle asbesten: »Så er asbesten gemt, og jeg er desværre bange for, at den også bliver glemt. Indtil en elektriker altså en skønne dag sætter sin hulsav i gang og pludselig står i en asbestsky. Hvad gør man så?« spurgte en civilingeniør i bladet.

Også arbejdsmiljøkonsulenten i DLF advarede dengang mod indkapsling som en varig løsning. Det kunne blive dyrere i længden, lød udmeldingen. DLF anbefalede, at man på skolerne udarbejdede handlingsplaner for det videre forløb med at få asbesten væk, og anbefalede også registrering af asbesten.

I et par ankesager ved Vestre Landsret i 2001 og 2004 har byggefirmaer fået bødestraffe på 40.000 kroner for at have renoveret skolebygninger uden forinden at have styr på, hvor det forseglede asbest befandt sig. Derved skar de i asbestholdige materialer og var skyld i, at asbestfibre blev frigivet under arbejdet.

hl@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks