Anmeldelse

Vi knækker mobbekurven

Vi knækker mobbekurven

En inspirationsfilm om mobning og trivsel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den, man rører, mobber man ikke. Det har vist sig, at taktil rygmassage har en virkning i forebyggelsen af mobning, og det har også vist sig, at det virker at involvere alle forældre til at have alle klassens børn hjemme hos sig på skift i små grupper. Det at se hinandens hjem, og at alle forældre ser alle børn i klassen, gør det vanskeligt for konflikter at udvikle sig til mobning, fordi kendskab gør kommunikationen nemmere. Og det med sproget synes jeg er særligt interessant i denne lille film, fordi den så tydeligt viser, at alle børnene har fået et fælles sprog om, hvad det er, de ser, hører og oplever, og har lært at reagere hensigtsmæssigt på det, som de har lært at reagere på.

Fakta:

Titel: Vi knækker mobbekurven

Pris: 300

Forlag: GJ Consult

Filmen er en udløber af projektet ”50 skoler knækker mobbekurven”, hvor skoler igennem tre år har prioriteret antimobning og trivsel højt. Det er i projektet blevet dokumenteret, at mobbeprocenten er faldet markant.

Den 20 minutter lange film er en ”kom godt i gang”-film, som vil være velegnet til visning på et lærermøde og siden også på et forældremøde, for det gode eksempel vil altid være den bedste motivation, når man skal tage hul på den store opgave, det er at sikre inklusion og trivsel i en skolehverdag. Det hele er ”win-win”, for hvad man lærer børnene, lærer man også forældrene og igen lærerne og skoleledelsen. ”Vi knækker mobbekurven” er bestemt en film, det er værd at investere sin tid i.

Inde på dvd-skiven er der en pdf-fil med et 8 sider langt hæfte, hvor der er relevante henvisninger til supplerende litteratur og internetsider, så skolerne selv kan komme videre med at knække mobbekurven.

Der er også en lille vejledning i hæftet i, hvordan man bruger dvden i undervisningen, og der er nogle faktaoplysninger om dem, der har lavet materialet. Det er alt sammen et rigtig godt udgangspunkt for det relationelle arbejde i skolen.