Anmeldelse ADHD
2   761

Børneliv i kaos

Børneliv i kaos

Fakta


Titel
Børneliv i kaos

Forfatter
Dorte Damm, Per Hove Thomsen

ISBN
9788741255149

Pris
298 kroner

Sider
251 sider

Type
Bog

Forlag
Hans Reitzels Forlag

Det er meget glædeligt, at der netop er udgivet en udvidet og gennemrevideret udgave af "Om børn og unge med ADHD. Intervention over for barn, familie og netværk" fra 2006, fordi ADHD er noget, der forskes meget i, og som hele tiden revideres i forhold til de diagnostiske kriterier.

Artiklen fortsætter under banneret

Almindeligvis kategoriserer vi børn og unge med ADHD som uopmærksomme, impulsive og urolige, men mange af børnene med ADHD har også andre diagnoser tillige, og det gør både udredning og den pædagogiske bearbejdning af problemerne vanskelige at beskrive fyldestgørende. Derfor står  lærere og pædagoger ofte magtesløse og frustrerede over for de udfordringer, der er i livet med disse børn og unge.

Det er en både lang og meget grundig bog, der gennemgår forskellige interventions- og be­handlingsmodeller, som er virkelig god hjælp til de frustrerede forældre, lærere og pædagoger. Der skal ikke herske tvivl om, at forfatterne virkelig ved noget om området, og at bogen er noget af det bedste på markedet, hvis man skal vide noget om børn og unge med ADHD. Men det skal også siges, at bogen er særligt velegnet til studiebrug på seminarierne og til lærernes efteruddannelser. Dog skal det understreges, at supervision er vigtig, når man arbejder med denne bog, fordi man hurtigt kan komme til at fokusere på egen magtesløshed og frustration, når man står over for børn med de beskrevne symptomer, og det er bestemt ikke meningen med bogen, der netop er til for at lære og udvikle.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.461 andre er allerede tilmeldt