Anmeldelse

Det magiske skib / Havets tyve

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kongebørnene Asa og Rollo bor hos deres tante Kajsa. En forbandelse har ladet havet stige op over kongeriget, og børnenes forældre er væk. Egil Enhånd ankommer og fortæller, at børnenes lillesøster Uni er i live. Asa og Rollo sejler ud for at finde og befri Uni og vender hjem med både søsteren og en af morens månestjerner.

Fakta:

Titel: Det magiske skib / Havets tyve

Forfatter: Kim Wilkins

Pris: 149,00 kroner

Sider: 77 sider

Serie: Det sunkne rige

Type: Bog

Forlag: GB-forlagene

De tre børn har hver fået en særlig evne. Asa kan forvandle sig til en ravn. Rollo kan trække vejret under vand. Og Uni kan forstå alle sprog.

I "Havets tyve" bliver månestjernen stjålet, og børnene må erobre den tilbage.

Serien er velskrevet. Sprog og illustrationer er meget smukke og minder om Otfried Preusslers "Krabat" fra 1971. Man bliver nysgerrig efter at opleve mere af dette sære, mytiske univers.

Der er mængder af fantasy-bøger på markedet og i meget forskellige kvaliteter. De her er gode. Især den første bog slår en fængslende stemning an. Nummer to taber lidt i højde. Men mon ikke de sidste to bøger i kvartetten løfter sig igen.

Oplagt til frilæsning for gode læsere i indskolingen og for læsere på mellemtrinnet. Lixtallet er 25.