Anmeldelse Letlæsning
0   340

Det magiske skib / Havets tyve

Fakta


Titel
Det magiske skib / Havets tyve

Forfatter
Kim Wilkins

Pris
149,00 kroner

Sider
77 sider

Serie
Det sunkne rige

Type
Bog

Forlag
GB-forlagene

Kongebørnene Asa og Rollo bor hos deres tante Kajsa. En forbandelse har ladet havet stige op over kongeriget, og børnenes forældre er væk. Egil Enhånd ankommer og fortæller, at børnenes lillesøster Uni er i live. Asa og Rollo sejler ud for at finde og befri Uni og vender hjem med både søsteren og en af morens månestjerner.

Artiklen fortsætter under banneret

De tre børn har hver fået en særlig evne. Asa kan forvandle sig til en ravn. Rollo kan trække vejret under vand. Og Uni kan forstå alle sprog.

I "Havets tyve" bliver månestjernen stjålet, og børnene må erobre den tilbage.

Serien er velskrevet. Sprog og illustrationer er meget smukke og minder om Otfried Preusslers "Krabat" fra 1971. Man bliver nysgerrig efter at opleve mere af dette sære, mytiske univers.

Der er mængder af fantasy-bøger på markedet og i meget forskellige kvaliteter. De her er gode. Især den første bog slår en fængslende stemning an. Nummer to taber lidt i højde. Men mon ikke de sidste to bøger i kvartetten løfter sig igen.

Oplagt til frilæsning for gode læsere i indskolingen og for læsere på mellemtrinnet. Lixtallet er 25.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt