Særnummeret af Folkeskolen om læsning og skrivning i alle fag

Bondo og Antorini samarbejder om nyt læseprojekt

Danmarks Lærerforening har taget initiativet til projektet »Vi læser for livet«. Børne- og Undervisningsministeriet har koblet sig på.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening og børne- og undervisningsminister Christine Antorini er gået sammen om et nyt læseprojekt. Målet er at få ny viden om effekten af undervisningen i faglig læsning og om, hvad der fremmer elevernes læring, når man skal undervise i faglig læsning i det enkelte fag. Christine Antorini lægger stor vægt på, at den nye viden om, hvad der virker, skal ud til lærerne og ud i klasseværelset til gavn for den enkelte elev. Ministeriet har afsat fem millioner kroner til projektet.

»Alt for mange elever forlader folkeskolen med for dårlige læsekundskaber. Derfor bliver det også et centralt mål for den kommende folkeskolereform at forbedre alle elevers faglige niveau i læsning. Med det store fælles læseprojekt sætter vi yderligere fokus på læsefagligheden i folkeskolen. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med Danmarks Lærerforening«, siger Christine Antorini.

Også formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen glæder sig til samarbejdet.

»Vi forbedrer kvaliteten i undervisningen ved at styrke lærernes mulighed for at gennemføre god undervisning. Det var netop tankegangen i vores eget projekt 'Vi læser for livet', og det er grundlaget for det nye styrkede projekt, som vi nu gennemfører sammen med Ministeriet for Børn og Undervisning«.

Det fælles projekt bliver sat i gang på udvalgte folkeskoler i løbet af 2013. Projektet skal færdigdesignes i samarbejde med forskere, så den viden, der kommer ud af det, kan udbredes til hele landet.

Powered by Labrador CMS