Læsning
0   562

Bondo og Antorini samarbejder om nyt læseprojekt

Danmarks Lærerforening har taget initiativet til projektet »Vi læser for livet«. Børne- og Undervisningsministeriet har koblet sig på.

Danmarks Lærerforening og børne- og undervisningsminister Christine Antorini er gået sammen om et nyt læseprojekt. Målet er at få ny viden om effekten af undervisningen i faglig læsning og om, hvad der fremmer elevernes læring, når man skal undervise i faglig læsning i det enkelte fag. Christine Antorini lægger stor vægt på, at den nye viden om, hvad der virker, skal ud til lærerne og ud i klasseværelset til gavn for den enkelte elev. Ministeriet har afsat fem millioner kroner til projektet.

»Alt for mange elever forlader folkeskolen med for dårlige læsekundskaber. Derfor bliver det også et centralt mål for den kommende folkeskolereform at forbedre alle elevers faglige niveau i læsning. Med det store fælles læseprojekt sætter vi yderligere fokus på læsefagligheden i folkeskolen. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med Danmarks Lærerforening«, siger Christine Antorini.

Også formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen glæder sig til samarbejdet.

»Vi forbedrer kvaliteten i undervisningen ved at styrke lærernes mulighed for at gennemføre god undervisning. Det var netop tankegangen i vores eget projekt 'Vi læser for livet', og det er grundlaget for det nye styrkede projekt, som vi nu gennemfører sammen med Ministeriet for Børn og Undervisning«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det fælles projekt bliver sat i gang på udvalgte folkeskoler i løbet af 2013. Projektet skal færdigdesignes i samarbejde med forskere, så den viden, der kommer ud af det, kan udbredes til hele landet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt