Uskolet

Tv-serien »Rita«: 
Vi har ikke været gode nok til at inkludere de svageste skuespillere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkene bag tv-serien »Rita«, som har kørt på TV 2 med Mille Dinesen i titelrollen som skolelærer, erkender nu, at de burde have været bedre til at inkludere de svageste skuespillere. »Det er en presset hverdag ude på optagelserne, og vi har kæmpet med at få tid til at tilgodese de forskellige skuespilleres særlige behov«, fortæller seriens instruktør. »Og vi må nok indrømme, at det indimellem har knebet med at få alle med - det gælder faktisk både de få rigtigt dygtige skuespillere, den store mellemgruppe og også de skuespillere, der har særlige udfordringer«.

Instruktøren forsvarer sig med, at der har været mange nedskæringer inden for dansk tv-produktion de seneste år, hvilket har givet vanskelige arbejdsvilkår. Han ser dog frem til kulturministerens kommende udspil, der bliver præsenteret senere på året under navnet »Ny Nordisk Dramatik«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS