Debat

Dansk Idrætslærerforenings svar 
på læserbrev »Idræt gør børn klogere« (Folkeskolen nr. 2)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Idræt gør børn klogere"

Dansk Idrætslærerforening vil gerne ind og præge fremtidens idrætsundervisning i folkeskolen, det er faktisk vores fornemmeste opgave som faglig forening. Vi er åbne for samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger og gør det allerede i den daglige idrætsundervisning rundt omkring i landet - dette er faktisk formuleret i Fælles Mål for idrætsfaget blandt andet som et trinmål efter 7. klasse: »Kende til lokalområdets foreningstilbud og mindre udbredte idrætsgrene«.

Dog er vi som idrætslærere opmærksomme på, at det er et af de mange punkter, som vi skal arbejde med i idrætsfaget. Som idrætslærer er vores opgave netop at oversætte Fælles Mål og undervise, således at eleverne får alsidige idrætslige læringsforløb. Det centrale ord er alsidighed, ikke kun som slaraffenland i forhold til mange forskellige idrætsgrene, men også alsidighed med hensyn til perspektiver i idrætsundervisningen. Det være sig for eksempel social læring, konkurrence, leg, udtryk. Alt dette kan komme i spil i eksempelvis et boldspilsforløb og dermed give nye oplevelser af det at spille bold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Selvfølgelig skal de frivillige foreninger ikke overtage udviklingen af idrætsfaget, da vi som faglig forening kan frygte, at de ikke nødvendigvis har de forskellige perspektiver. Ligeledes kan man få tanken, at emner som gøgl, akrobatik, gamle lege med mere vil ryge ud af fremtidens idrætsundervisning, hvis de frivillige foreninger overtager, da man netop ikke kan gå til dette i det frivillige foreningsliv.

Vi ønsker et samarbejde, men det skal altid holdes op mod Fælles Mål for idrætsfaget.