Debat Idræt
0   314

Dansk Idrætslærerforenings svar 
på læserbrev »Idræt gør børn klogere« (Folkeskolen nr. 2)

Dansk Idrætslærerforening vil gerne ind og præge fremtidens idrætsundervisning i folkeskolen, det er faktisk vores fornemmeste opgave som faglig forening. Vi er åbne for samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger og gør det allerede i den daglige idrætsundervisning rundt omkring i landet - dette er faktisk formuleret i Fælles Mål for idrætsfaget blandt andet som et trinmål efter 7. klasse: »Kende til lokalområdets foreningstilbud og mindre udbredte idrætsgrene«.

Dog er vi som idrætslærere opmærksomme på, at det er et af de mange punkter, som vi skal arbejde med i idrætsfaget. Som idrætslærer er vores opgave netop at oversætte Fælles Mål og undervise, således at eleverne får alsidige idrætslige læringsforløb. Det centrale ord er alsidighed, ikke kun som slaraffenland i forhold til mange forskellige idrætsgrene, men også alsidighed med hensyn til perspektiver i idrætsundervisningen. Det være sig for eksempel social læring, konkurrence, leg, udtryk. Alt dette kan komme i spil i eksempelvis et boldspilsforløb og dermed give nye oplevelser af det at spille bold.

Artiklen fortsætter under banneret

Selvfølgelig skal de frivillige foreninger ikke overtage udviklingen af idrætsfaget, da vi som faglig forening kan frygte, at de ikke nødvendigvis har de forskellige perspektiver. Ligeledes kan man få tanken, at emner som gøgl, akrobatik, gamle lege med mere vil ryge ud af fremtidens idrætsundervisning, hvis de frivillige foreninger overtager, da man netop ikke kan gå til dette i det frivillige foreningsliv.

Vi ønsker et samarbejde, men det skal altid holdes op mod Fælles Mål for idrætsfaget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.392 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks