Debat

Om lærere og sygefravær

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læreres sygefravær er blevet et debatemne. Et psykisk barskt miljø er nævnt som en årsag - måske sandt.

At arbejdet som lærer er krævende på det personlige plan, er der vist ikke noget nyt i. Det er da ikke respektindgydende, hvis det skulle være en almindelig årsag til sygefravær.

Et andet forhold spiller måske en større rolle.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Efter reglerne om arbejdsmiljø skal der være 12 kubikmeter luft per ansat. I et undervisningslokale er der kun en ansat - nemlig læreren. Eleverne tælles ikke med. Men de trækker nu også vejret, og en lærer arbejder derfor i en stor koncentration af baktusser sammenlignet med så mange andre.

Man kan selvfølgelig godt undervise trods lidt nysen og hoste, og det er altid ærgerligt at aflyse en planlagt undervisning. Men selv for hverdagens helte er der en grænse.