Debat

It-kørekort

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 6 er der på 'Spot'-siderne en omtale af det pædagogiske IT-kørekort (informationsteknologi), som blandt andre lærerne i Hjørring Kommune er gået i gang med at tage. Det er et godt initiativ, og jeg tror, langt de fleste lærere er glade for at få mulighed for at lære at bruge computeren - både rent praktisk og som pædagogisk redskab i undervisningen.

Der er ikke nævnt, at hver lærer kun har fået 30 timer til at tage dette kursus, som er meget omfattende.

Ved kursets start får man udleveret to styk fem centimeter tykke, fyldte ringbind. Deri er tasteøvelser og små artikler, logbog-sider samt modulopgaverne. Over Internettet hentes flere hundrede sider artikler og de nødvendige tastevejledninger. Vejledningerne er fyldt med fejl, som alle vi uøvede ikke kan gennemskue! Heldigvis har vi på vores skole en lokal vejleder tilknyttet, så vi altid kan hente hjælp her og nu. Det har sparet os for megen tid. Kursets vejleder er ikke online.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nå, men når så kursusmaterialet er hentet, skal der laves tasteøvelser til 29 kapitler, føres logbog over samtlige læste artikler, udførte opgaver og øvelser plus ekstraopgaver, og endelig efter hvert af de otte moduler laves seks store og to små afsluttende pædagogiske modulopgaver. Arbejdet foregår i team.

Det er sådan set et godt kursus. Jeg har lært virkelig meget, men tiden, vi får til det, er helt hen i vejret. Jeg har brugt 100 timer (og det kunne jeg kun 'nøjes' med, fordi jeg også havde en personlig vejleder hjemme til alt det, jeg ikke kunne finde ud af selv). Jeg tror ikke, det kan gøres meget hurtigere, når man begynder på næsten bar bund.

Til kommende kursister: Sørg for at få en ordentlig aftale med en rimelig tidsramme, så I ikke skal arbejde små to uger gratis.

Det er ikke rimeligt, og slet ikke når man tænker på den hetz, der altid føres om vores 'korte' arbejdstid, lange 'ferier', for høj løn, for lang forberedelsestid og så videre.

I Hjørring Kommune fik vi for dårlige vilkår! Nogle vælger også, at de kun vil bruge de 30 timer og så nå så langt, som tiden rækker. Meget forståeligt!

Lisbet Olsen

Taars Skole

Powered by Labrador CMS