Anmeldelse Letlæsning
0   233

Farlige gader / Manden i tårnet

Fakta


Titel
Farlige gader

Forfatter
Jakob Scheuer

Pris
122,50 kroner

Sider
96 sider

Type
Bog

Forlag
Special-pædagogisk Forlag


Titel
Manden i tårnet

Forfatter
Kurt H. Juul

Pris
122,50 kroner

Sider
89 sider

Type
Bog

Forlag
Special-pædagogisk Forlag

To lette krimier, der er velegnede til udskolingens elever.

Artiklen fortsætter under banneret

I "Manden i tårnet" møder vi Mattis på 14 år i Ribe. Året er 1376. Niels Købmand med den smukke niece Merte (hende har Mattis et godt øje til) bliver dræbt og berøvet. Det er det første af en serie overfald i byen. Snart efter går det ud over Mattis' tante Agnes, der bliver overfaldet i sin forretning. En af hendes kunder bliver såret og dør. Frygten breder sig i Ribe.

Merte betror Mattis, at hun gifter sig med den, der opklarer mordet på hendes onkel. Mattis er klar, og Broder Laust fra klostret hjælper ham.

Det er ikke sproget, men selve handlingen, der her bærer fortællingen frem. På Mattis' færd rundt i Ribe får han vist os et hverdagsliv i den tidlige middelalder. Her går drenge på 14 år på kro og drikker snaps og lægger ægteskabsplaner.

"Farlige gader" er meget anderledes og handler om bandekriminalitet og gadevold i et nutidigt miljø. Hassan og Kasper er venner. Hassan kæmper for at bevare sit danmarksmesterskab i karate og for at blive kæreste med smukke Maria. Kasper kæmper for at komme til at skrive de fede historier på den avis, hvor han har et eftermiddagsjob. Vejen bliver at opklare den sag om gadeoverfald, som han lige har skrevet en notits om i avisen.

Hassan kender en, der er blevet nakket af gaderøverne, og udspørger ham. Kasper udgiver sig for at være journalist og får politiet til at sende fortrolige oplysninger. Med dem i hånden kaster de sig ud i et farefuldt opklaringsarbejde, der bringer dem til hårdkogte kriminelle i en hashklub.

Det er en fin fortælling med flere forskellige fortællere, der hver har sin intention og sin stemme i bogen. Vi følger blandt andre de to hovedpersoner, en af overfaldsmændene, lederen af hashklubben og en politibetjent. Læserens interesse fastholdes af både den overordnede handling og udviklingen i hver enkelt persons projekt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt