Anmeldelse Letlæsning
0   341

Kan I gætte? / Gæk, gæk ... / Super sundt

Fakta


Titel
Kan I gætte? / Gæk, gæk ... / Super sundt

Forfatter
Grete Sonne

Pris
67,50 kroner

Sider
16 sider

Serie
Superbørn

Type
Bog

Forlag
Alinea

Bøgerne er skrevet som læsebøger for børn fra fem år. Opbygningen er ens. På de første opslag er der på venstre side trykt et enkelt navneord, og dette ord er illustreret. På højre side ser vi en aktivitet, hvori navneordet indgår. På det sidste opslag er der en kort tekst med mange replikker; superbørnene taler med hinanden om noget, der har relation til de navneord, vi har læst om.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er stor forskel på sværhedsgraden af de indledende navneord (der jo ofte kan gættes ved blot at se på illustrationerne) og den afsluttende tekst. Derfor lægger bøgerne op til, at børnene læser sammen med en voksen. For de børn, som kan klare at læse den afsluttende tekst uden hjælp fra en voksen, vil de første sider med enkeltord være meget lette.

Bøgerne er alle eventyrligt illustreret af Bodil Molich. Hendes illustrationer fortæller deres egen selvstændige historie, som kan læses uden teksten. Og dermed skulle det være muligt at vække børnenes interesse for fortællingen i billederne og ad den vej gøre dem interesserede i teksten også.

Louis Jensen skrev for en del år siden nogle fremragende små læsebøger for Dansklærerforeningen til serien "Læsefidusen". De små bøger hed blandt andet "Jeg har en næse", "Jeg har to øjne" og "Jeg har en mund". Serien "Superbørn" adskiller sig fra Louis Jensens små bøger ved at vægte fortællingen i illustrationerne mere og vægte fortællingen i teksten lidt mindre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt