Anmeldelse

Kan I gætte? / Gæk, gæk ... / Super sundt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bøgerne er skrevet som læsebøger for børn fra fem år. Opbygningen er ens. På de første opslag er der på venstre side trykt et enkelt navneord, og dette ord er illustreret. På højre side ser vi en aktivitet, hvori navneordet indgår. På det sidste opslag er der en kort tekst med mange replikker; superbørnene taler med hinanden om noget, der har relation til de navneord, vi har læst om.

Fakta:

Titel: Kan I gætte? / Gæk, gæk ... / Super sundt

Forfatter: Grete Sonne

Pris: 67,50 kroner

Sider: 16 sider

Serie: Superbørn

Type: Bog

Forlag: Alinea

Der er stor forskel på sværhedsgraden af de indledende navneord (der jo ofte kan gættes ved blot at se på illustrationerne) og den afsluttende tekst. Derfor lægger bøgerne op til, at børnene læser sammen med en voksen. For de børn, som kan klare at læse den afsluttende tekst uden hjælp fra en voksen, vil de første sider med enkeltord være meget lette.

Bøgerne er alle eventyrligt illustreret af Bodil Molich. Hendes illustrationer fortæller deres egen selvstændige historie, som kan læses uden teksten. Og dermed skulle det være muligt at vække børnenes interesse for fortællingen i billederne og ad den vej gøre dem interesserede i teksten også.

Louis Jensen skrev for en del år siden nogle fremragende små læsebøger for Dansklærerforeningen til serien "Læsefidusen". De små bøger hed blandt andet "Jeg har en næse", "Jeg har to øjne" og "Jeg har en mund". Serien "Superbørn" adskiller sig fra Louis Jensens små bøger ved at vægte fortællingen i illustrationerne mere og vægte fortællingen i teksten lidt mindre.