Søg penge og hjælp lærere

Stadig flere lærere sygemeldes og førtidspensioneres i en stadig yngre alder. Skoler kan nu søge mellem 50.000 og 100.000 kroner til arbejdet med at modvirke arbejdsbetinget sygefravær og førtidspensionering blandt lærere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskoler, ungdomsskoler og sprogcentre kan nu søge økonomisk støtte til at styrke arbejdsindsatsen med at modvirke arbejdsbetinget sygefravær og førtidspensionering, skriver KL og LC i en pressemeddelelse.  Skolerne kan få mellem 50.000 og 100.000 kroner, der for eksempel kan bruges til temadage, konsulenter og mentorer.

For at komme i betragtning skal skolen skitsere nogle konkrete tiltag, der med rimelig sandsynlighed kan hjælpe lærere, der er i fare for at blive syge på grund af deres arbejde. I udvælgelsen vil der blive lagt vægt på, at der er tale om nytænkende tiltag, som inddrager såvel medarbejdere som ledelse, og som kan inspirere andre skoler.

Det begyndte med stress - nu er det varige skader

Det er også en forudsætning, at der etableres et samarbejde mellem de lokale parter. Det vil for eksempel på en enkelt folkeskole være et samarbejde mellem ledelse og organisationsrepræsentant (DLF).

KL og LC følger op på indsatserne ved at samle eksemplerne i en form, der skal inspirere og kvalificere andre i deres overvejelser om nye tiltag og metoder, ved blandt andet at formidle erfaringer og gode råd fra de afholdte projekter.

Der er ansøgningsfrist den 20. april.

Læs mere

 

Download ansøgningsskema

Vejledende kriterier