Arbejdsliv
0   494

Søg penge og hjælp lærere

Stadig flere lærere sygemeldes og førtidspensioneres i en stadig yngre alder. Skoler kan nu søge mellem 50.000 og 100.000 kroner til arbejdet med at modvirke arbejdsbetinget sygefravær og førtidspensionering blandt lærere.

Folkeskoler, ungdomsskoler og sprogcentre kan nu søge økonomisk støtte til at styrke arbejdsindsatsen med at modvirke arbejdsbetinget sygefravær og førtidspensionering, skriver KL og LC i en pressemeddelelse.  Skolerne kan få mellem 50.000 og 100.000 kroner, der for eksempel kan bruges til temadage, konsulenter og mentorer.

For at komme i betragtning skal skolen skitsere nogle konkrete tiltag, der med rimelig sandsynlighed kan hjælpe lærere, der er i fare for at blive syge på grund af deres arbejde. I udvælgelsen vil der blive lagt vægt på, at der er tale om nytænkende tiltag, som inddrager såvel medarbejdere som ledelse, og som kan inspirere andre skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er også en forudsætning, at der etableres et samarbejde mellem de lokale parter. Det vil for eksempel på en enkelt folkeskole være et samarbejde mellem ledelse og organisationsrepræsentant (DLF).

KL og LC følger op på indsatserne ved at samle eksemplerne i en form, der skal inspirere og kvalificere andre i deres overvejelser om nye tiltag og metoder, ved blandt andet at formidle erfaringer og gode råd fra de afholdte projekter.

Der er ansøgningsfrist den 20. april.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
588 andre er allerede tilmeldt