Anmeldelse

En gal kat i Ådal / Mio Mus i Ådal / Da nisserne kom til Ådal / Kan man bo i Ådal

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fire lydrette bøger til elever i slutningen af børnehaveklassen. De fire bøger handler alle om Ådal. Derfor er de selvfølgelig oplagte, hvis man arbejder med "Nisserne i Ådal", men de kan bruges til al undervisning, hvor eleverne arbejder med at automatisere den fonologiske omkodning.

Fakta:

Titel: En gal kat i Ådal / Mio Mus i Ådal / Da nisserne kom til Ådal / Kan man bo i Ådal

Forfatter: Lene Møller

Pris: 98,75 kroner

Sider: 24 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Vi hører om Mis og Mor Gås, om Mio Mus på fisketur i Ådal, om bien, musen, gåsen og katten i Ådal og om en lillebitte kone på kanotur en nat. Hver bog er bygget op om en enkelt handlingssekvens eller om en præsentation af enkelte figurer fra Ådal.

Bøgerne har en meget stor andel af korte, lydrette ord, hyppige småord og gentagelser. Det er både ord, sætningsbygning og små sekvenser, der gentages. Indholdet er meget enkelt, men det er vanskeligt at undgå. Dog er Kirsten Ahlburgs bøger om Bo og Læsefidusens første frilæsningsbøger eksempler på bøger, hvor det er lykkedes at undgå det lidt spinkle indhold. Men de har på den anden side ikke den samme grad af lydrette ord som her i bøgerne om Ådal.

Powered by Labrador CMS