Blog
3   966

Morgensang - skolesang - sang

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Genindfør morgensang! Genindfør? Hvorfor blev morgensang afskaffet? Var det fordi man ikke kunne synge? Nej. Var det fordi repertoiret var forkert? Måske Var det fordi det handlede om opdragelse og ikke om sang? Hm

Flere og flere skoler indfører morgensang et par gange om ugen eller mere. Ofte er det for børnehaveklasse til 6. årgang, fordi disse årgange har obligatorisk musik. På nogle skoler er det for alle årgange.
Og ja - det er godt at synge, det er godt med bevægelse i skolen - også bevægelse af sangstemmen.
At synge sammen skaber et rum af poesi, melodi og fællesskab. Vi fortæller en historie, vi skaber musik sammen, når vi synger.
Morgensang er i dag meget mere end salmer og sange om landet, naturen og den danske folkesjæl. Repertoiret og formålet med morgensang er blevet ændret hen over de sidste år. Børnene og glæden ved at synge er kommet mere i centrum.
Morgensang styrker musikfaget, og musikfaget kvalificerer fællessangen som den kommer til udtryk bl.a. ved morgensang.
Vi skal åbne dørene ud af klasselokalet og bruge hinandens fag i skolen, derfor skal vi have fællessangen ud af musiklokalet, og det skal musiklæreren hjælpe med til. Det kan være ved at have morgensang på skolen og at synge så ofte lejlighed byder sig: Ved Syng dansk dagen, Syngelystdagen, forårs- og julekoncerter, små årgangskoncerter, fællessamlinger mm.
Sang og det at synge er så 'tværfagligt', at det ikke må nøjes med at blive parkeret i musiklokalet og få svært ved at komme ud. Sang og musik i det hele taget kan kvalificere så meget andet undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
680 andre er allerede tilmeldt