Anmeldelse Trivsel
0   450

Mor er indlagt

Mor er indlagt

Fakta


Titel
Mor er indlagt

Forfatter
Mette Egelund Olsen

Illustrator
Lea Letén

Pris
20 kroner

Sider
28 sider


Bogen kan købes hos Psykinfo, Skovagervej 2, 8240 Risskov, eller via www.psykinfo.dk

Type
Hæfte

Forlag
Sind Pårørenderådgivning

150.000 danskere er ramt af depression. Og alligevel er det en tabubelagt sygdom. Denne lille bogs formål er at oplyse den sygdomsramtes børn om hjernesygdommens konsekvenser for familien.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter et glimrende informativt forord begynder historien. En lille pige fortæller i jeg-form om sine tanker og følelser i forbindelse med morens indlæggelse for depression. Vi følger forløbet fra indlæggelsen til raskmeldingen. Hvor lang tid historien strækker sig over, fremgår ikke, og der er heller ikke oplysninger om pigens alder. Blot oplyses det, at hun kan læse, men ellers er det ikke muligt for læseren at identificere sig aldersmæssigt med hovedpersonen. Ud fra illustrationerne er hovedpersonen cirka fem-seks år.

Jeg-personen har et fint forhold til faren, men de lever isoleret i deres egen lille verden uden hverdag i en skole/institution eller i forhold til bedsteforældre. Jeg nævner det, fordi nogle af de råd, som bogen anviser, netop er at undgå isolation og i stedet inddrage andre og være åben over for omgivelserne.

Intentionerne med bogen er gode, og historien fungerer stort set også efter hensigten. Dog kunne jeg ønske, at historien havde inddraget nogle af bogens opstillede råd. Overskrift og kapiteloverskrift kunne også have givet et klarere forløb i tid, som jeg savner. Depression tager tid at komme sig over, og det er en oplysning, som på lige fod med andre informationer bør komme åbent frem.

På trods af disse indvendinger vil jeg gerne anbefale bogen, for sygdommen er så udbredt og alligevel så tabubelagt, at alle midler bør tages i brug for at bryde det tabu.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt