Anmeldelse Musik
0   238

Børnekor

Fakta


Titel
Børnekor

Pris
320 kroner

Sider
109 sider

Type
Bog

Forlag
Dansk Sang

Som jeg læser denne antologi om børnekor, er det primære mål at omhandle det kirkelige børnekorarbejde. Samtidig er det målet at fremlægge mere almene betragtninger om arbejdet med børnekor, således at også korledere i skolesammenhænge kan blive inspirerede og berigede.

Artiklen fortsætter under banneret

Med mit udgangspunkt som korleder i ikke-kirkelige sammenhænge er der bestemt "noget at komme efter" i de af bogens artikler, der har udgangspunkt i kirkekorarbejdet; heriblandt betragtninger om opvarmning, rytmisk eller klassisk i koret og ikke mindst artiklen af Mads Bille, der, meget beskedent, fortæller om sit spændende arbejde og store engagement i forbindelse med Herning Drengekor og sangskolen samme sted.

I den mere "verdslige" børnekorsverden er der spændende betragtninger og faglig, metodisk inspiration fra John Høybye, gode betragtninger vedrørende opvarmning fra blandt andre sangpædagog Ulla Munch, der også skriver om pigestemmer i forandring. Finn Pedersen og Mette Nordtorp formidler deres viden og erfaring i forhold til fænomenet drengestemmer i overgang, og blandt andre Inge Marstal skriver inspirerende om børnekor i et livsperspektiv; dannelse og udvikling med og gennem musik.

"At synge i børnekor er livsglæde, fællesskab og oplevelse - en gave for livet", skriver redaktørerne i forordet, og det syn skinner tydeligt igennem i alle 15 artikler i bogen.

En meget interessant udgivelse - også for musiklærere i skolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
670 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.