Anmeldelse

Børnekor

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som jeg læser denne antologi om børnekor, er det primære mål at omhandle det kirkelige børnekorarbejde. Samtidig er det målet at fremlægge mere almene betragtninger om arbejdet med børnekor, således at også korledere i skolesammenhænge kan blive inspirerede og berigede.

Fakta:

Titel: Børnekor

Pris: 320 kroner

Sider: 109 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

Med mit udgangspunkt som korleder i ikke-kirkelige sammenhænge er der bestemt "noget at komme efter" i de af bogens artikler, der har udgangspunkt i kirkekorarbejdet; heriblandt betragtninger om opvarmning, rytmisk eller klassisk i koret og ikke mindst artiklen af Mads Bille, der, meget beskedent, fortæller om sit spændende arbejde og store engagement i forbindelse med Herning Drengekor og sangskolen samme sted.

I den mere "verdslige" børnekorsverden er der spændende betragtninger og faglig, metodisk inspiration fra John Høybye, gode betragtninger vedrørende opvarmning fra blandt andre sangpædagog Ulla Munch, der også skriver om pigestemmer i forandring. Finn Pedersen og Mette Nordtorp formidler deres viden og erfaring i forhold til fænomenet drengestemmer i overgang, og blandt andre Inge Marstal skriver inspirerende om børnekor i et livsperspektiv; dannelse og udvikling med og gennem musik.

"At synge i børnekor er livsglæde, fællesskab og oplevelse - en gave for livet", skriver redaktørerne i forordet, og det syn skinner tydeligt igennem i alle 15 artikler i bogen.

En meget interessant udgivelse - også for musiklærere i skolen.