Ekstraordinær kongres '12
0   423

10 millioner til at sætte fokus på kvalitet i skolen

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening vedtog i går at bevilge en udgiftsramme på op til 10 millioner kroner til blandt andet at udarbejde egne analyser af lærernes arbejdstid og sætte fokus på kvaliteten i folkeskolen

DLF's kongres om arbejdstid vedtog tidligere på foråret, at foreningen skulle skrue op for støtten til de kredse, hvor kommunerne beder KL om at komme og være med til at KL's partnerskab om arbejdstid. Desuden skulle DLF sætte en kvalitetsdagsorden og styrke det lokale samarbejde i kommunerne, besluttede kongressen.

"Det er kvaliteten i undervisningen, der er afgørende for elevernes udbytte. A08 (arbejdstidsaftale fra 2008. red) blev aftalt for at styrke kvaliteten og lærerens professionelle ansvar. Det var både vi og KL enige om, og det er det, det hele handler om.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi skal sætte kvalitet på dagsordenen frem for den konflikt omkring lærernes arbejdstid, som KL kører. Det er kampen om professionstankegangen, som ligger bag A08. Vi har lovet kongressen at sætte alle sejl til og derfor skal vi have mulighed for at bruge nogle ekstra midler på det", siger formand for DLF Anders Bondo Christensen.

Hovedstyrelsen besluttede derfor, at foreningen kan bruge op til ti millioner på blandt andet at udarbejde egne analyse, som skal matche KL's analyser af arbejdstiden. Flere kommuner har vist interesse for at indgå i et samarbejde med den lokale lærerkreds om at gennemføre egne beregninger.

Gordon Ørskov Madsen: "For eksempel har et par kommuner indbudt kredsene til at gennemføre egne analyser og det vil vi gerne kunne deltage i", sagde han.

Midlerne kan også bruges til at sætte en lokal kvalitetsdagsorden, fremstilling af You Tube-videoer, presseaktiviteter og lokale arrangementer om blandt andet skoleledelse og omkring arbejdstid.

Flere hovedstyrelsesmedlemmer efterlyste en plan for brug af midlerne. Anders Bondo Christensen lovede, at alle større udgifter vil blive fremlagt i hovedstyrelsen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ