Anmeldelse Motion/bevægelse
0   341

Gym Kids / Skippin' Kids / Jumpin' Kids / Turnin' Kids / Twistin' Kids

Gym Kids / Skippin' Kids / Jumpin' Kids / Turnin' Kids / Twistin' Kids

Fakta


Titel
Gym Kids / Skippin' Kids / Jumpin' Kids / Turnin' Kids / Twistin' Kids


Hvert hæfte koster 150,00 kroner plus porto og ekspedition. Tillægspakke med stationskort og færdighedskort: 50,00 kroner

Serie
Movin' Kids

Type
Hæfte

Forlag
Dansk Gymnastik ForbundDansk Skoleidræt

"Movin' Kids" er et træningssystem i fire af gymnastikkens discipliner rettet mod børn i 3.-5. klasse. Det centrale princip er, at målbare færdigheder opbygges for til slut at kunne mestres. Det belønnes med et "godkendt" i form af færdighedskort, som hver elev får udleveret.

Artiklen fortsætter under banneret

Formen er cirkeltræning/stationstræning, og hver lektion bygges op af elementerne opvarmning og grundtræning suppleret med træningsforløb i måttespring, redskabsspring, rytmisk gymnastik eller rope skipping (sjipning). Man behøver ikke at gennemføre alle forløb, men kan nøjes med grundtræning og en af de gymnastiske discipliner.

Materialet rummer mulighed for undervisningsdifferentiering, hvilket især inden for springdisciplinerne kan være nødvendigt, da visse øvelser er krævende, grænsende til det umulige. Eleverne skal arbejde parvis og rette og godkende hinanden. Fælles for alle forløb er, at færdighederne skal tilegnes på en sjov måde med veksling mellem leg, konkurrencer og øvelser.

I materialet er der gode beskrivelser og illustrationer til såvel lærere som elever. Hvis man skal komme med nogle indvendinger, er det, at der er megen logistik, der skal "gå op". Mange instruktioner skal gives, og redskaber skal stilles frem. Der er dog ved påbegyndelse af et forløb mulighed for at få en lokal idrætsinstruktør ud, som i en workshop vil gennemgå principperne i træningsforløbet. Dette vil nok være en god ide, da succesen afhænger af, at instruktionerne gives præcist og forstås af eleverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt