Debat Idræt
0   302

Idrætsfaget må ikke droppes

I Danmarks Idræts-Forbund følger vi med stor interesse Vejle Kommunes netop godkendte frikommuneforsøg »Skolen i bevægelse«.

De overordnede gode intentioner om at øge elevernes fysiske aktivitet i folkeskolen kan vi kun bakke op om. Men vi er ikke helt enige i fremgangsmåden.

Frikommuneforsøget i Vejle Kommune indeholder nogle interessante, men også bekymrende aspekter for udviklingen af idrætsfaget. På Egtved Skole vil man eksempelvis afskaffe det obligatoriske idrætsfag i 8.-9. klasse og i stedet indføre 20 minutters daglig fysisk aktivitet for eleverne. Derudover vil man droppe »feedbacken« til eleverne ved at afskaffe den nuværende udtalelse i idrætsfaget.

Vi mener, at det er helt rigtigt at sikre elevernes daglige fysiske aktivitet for derved at sikre engagerede og læringsparate elever i alle fag, og derfor synes vi, de 20 daglige minutters fysisk aktivitet er et rigtig godt initiativ. Men afskaffelsen af idrætsfaget generelt og udtalelsen på 9. klassetrin er en udvikling, vi i Danmarks Idræts-Forbund ser med bekymring på.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har et stærkt fokus på den idrætsfaglige læring og værdi, der ligger i moduler af længere varighed. Tyveminuttersmoduler kan ikke erstatte dette.

Idrætsfaget bør ikke reduceres til kun at fokusere på den (kortsigtede) effekt, som den fysiske aktivitet har på elevernes umiddelbare fysiske sundhedstilstand. Det er en meget vigtig effekt ved idrætten, men idrætsfaget skal også give eleverne en bred viden om idrætten som fagområde, øget kropsbevidsthed, viden om idrættens mangfoldighed, og endelig skal idrætsfaget være med til at grundlægge nogle gode idrætsvaner, som børnene tager med sig videre i livet. Det kan 20 minutters daglig fysisk aktivitet ikke.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.156 andre er allerede tilmeldt