Debat

Fallit i forhold til 93-gruppen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Først en tak til Milton Jørgensen i Folkeskolen nummer 1 for din fortsatte kamp mod uretfærdigheden, som også jeg og andre må leve under.

I svaret fra Anders Bondo Christensen spises vi igen af med henvisning til opnåede resultater i 2005, som samlet ser vældig flot ud, men for den enkelte blot er pebernødder. Fra foreningens side har man åbenbart stillet sig tilfreds/kastet handsken, for som Anders Bondo har udmeldt: »Vi kan ikke komme længere i forhold til problemstillingen omkring 93-gruppen, end vi kom ved Overenskomst 05. Hvis jeg påstår noget andet, så foregøgler jeg altså, at vi kan skabe et resultat, som ikke er muligt«. En deprimerende udtalelse at se gentaget, og som følges op af en snigende bitterhed mod en fagforening, man føler sig svigtet af. Vi, 93-gruppen, har gennem en lang årrække udført nøjagtig det samme arbejde, arbejdet under samme betingelser og betalt det samme i kontingent som øvrige i DLF. Men fordi vi, af for mig uforståelige grunde, uforskyldt er endt i 93-gruppen, er vi rent pensionsmæssigt økonomisk havnet i en pariagruppe.

Hvad skal vi gøre? Melde os ud af DLF? Anlægge sag mod DLF for svigt i rettidig omhu for 93-gruppen? For som Milton Jørgensen spørger, om man er villig til solidarisk at dele pensionsopsparingerne ligeligt med den udsatte gruppe? Det kunne være en mulighed, men også den rene utopi at tro, at solidariteten vil række så langt. Det undlod formanden da også at svare på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Formandens svar og ikke mindst manglende svar på mange spørgsmål i Milton Jørgensens læserbrev forstærker kun indtrykket af, at 93-gruppen ikke længere kan regne med støtte fra DLF, og det er en bitter pille at sluge.

Svar

Jeg må naturligvis respektere, at du ikke er tilfreds med mine svar, men det er altså ikke korrekt at påstå, at jeg ikke har svaret.

Jeg har i årevis rejst 93-problematikken såvel på kongresser som i hovedstyrelsen, men det ændrer ikke ved, at jeg nu bliver nødt til at erkende, at de overenskomstmæssige muligheder nu er udtømte. At begynde at omfordele pensionsopsparingerne er ganske enkelt ikke muligt.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF