Debat

Sig nej til bekendtgørelsen på www.nejtilelevplaner.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Bertel Haarder mener, at det går rigtig godt med elevplaner i folkeskolen.

Det samme gør flere skoleledere, der melder ud, at lærerne er ved at tage elevplanen til sig som det gode pædagogiske redskab, den er.

Lærerne ved, at det er blændværk det hele.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De ved, at de elevplaner, ministeren så rosende omtaler, ligger lysår fra de elevplaner, der stilles krav om i bekendtgørelsen om elevplaner i folkeskolen.

De ved, at ministeren krampagtigt fastholder løgnen om, at elevplaner er en succes, for at dække over, at de i virkeligheden er en fiasko, der udelukkende falder tilbage på ham selv.

De ved, at den pædagogiske værdi af de elevplaner, de udarbejder, er ringe på grænsen til det ikke-eksisterende.

Lærerne har ikke taget elevplanerne til sig.

Tiden er inde til at sende ministeren et klart signal om, at vi siger nej til elevplaner efter bekendtgørelsen.

Til det formål har lærerne ved Klarup Skole oprettet www.nejtilelevplaner.dk

Her opfordrer vi alle lærere til at skrive under på en opfordring til Bertel Haarder om at trække bekendtgørelsen tilbage.

På hjemmesiden findes den beregning over konsekvenser ved at indføre elevplaner efter bekendtgørelsen på Klarup Skole, som vi forelagde Folketingets uddannelsesudvalg 10. april 2007. Udvalget bad Bertel Haarder kommentere beregningen.

I sit svar ofrer ministeren ikke ét ord på beregningens konkrete talmateriale. Alligevel hævder han, uvederhæftig som altid og senest på folkeskolen.dk, at han har gendrevet beregningen.

Det har han ikke.

Vi forlanger, at Bertel Haarder dokumenterer sine påstande ved at forholde sig konkret til tallene og fyldestgørende redegøre for, hvor kæden springer af.