Debat

Le eller græde?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Bertel Haarder udtaler 11. januar til Politiken: »Vi har besluttet os til at lytte til medarbejderne i hele den offentlige sektor og spørge, om de synes, de spilder tiden med skemaer eller rutiner, som de ikke finder hensigtsmæssige«.

Vi lader den lige stå et øjeblik. »Vi har besluttet os til at lytte til medarbejderne ...«.

Her har vi i sandhed en storsindet minister. Efter at han i tre år har topstyret folkeskolen og afvist alle gode råd og advarsler nedefra, så vil ministeren nu »lytte«, fordi hans »vi alene vide-politik« har kørt folkeskolen ud i en kæmpe gang hængedynd. Arbejdsglæden fosser ud af skolen. Arbejdsmiljøet er under al kritik, og tilgangen af nye unge lærere er styrtdykket.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For præcis et år siden skrev ministeren i en kronik i Politiken: »Jeg vil ønske, at det nye år bliver et vendepunkt i samarbejdet mellem lærere, kommuner og stat. Jeg er klar«. Men det fortsatte med flere krav om papir og dokumentation og dårligt forberedte lovændringer og vejledninger fra ministeriet.

Men nu skulle Bertel Haarder altså være blevet parat til at lytte til medarbejderne. Man ved ikke, om man skal le eller græde.