Debat

Åbn strejkekassen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor må vi ikke få at vide, hvor alt for mange penge (milliarder af kroner?) der er i DLF's (læs: vores) strejkekasse/konfliktfond? En journalist fra dagbladet Politiken kunne heller ikke få det oplyst til en artikel. Hvorfor skal det holdes hemmeligt? Er pengene investeret i aktiver og passiver, som ikke tåler dagens lys? Er de bundet så fast, at det er nødvendigt, at medlemmerne allerede fra en eventuel konflikts begyndelse skal betale konfliktkontingent på 500 kroner per måned?

Ved punktvise arbejdsnedlæggelser, hvor det åbenbart kun er de overenskomstansatte lærere, der skal konflikte, er der penge nok til lang tids konflikt. Mærkeligt at skulle betale, når strejkekassen bugner af penge.

Svar

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er absolut ingen hemmelighed, at vi har godt to milliarder kroner i Særlig Fond. Det fremgår af foreningens regnskaber og kan læses på hjemmesiden.

Jeg så godt, at Politiken skrev, at det var hemmeligt, men det må vist bero på en vis dovenskab fra journalistens side. Vi har ikke fastlagt et eventuelt konfliktkontingents størrelse. Det vil helt afhænge af konfliktens omfang og varighed. I forbindelse med konflikten på social- og sundhedsskolerne i 2007 valgte vi ikke at opkræve konfliktkontingent. Det er imidlertid væsentligt, at vi har genetableret den nødvendige styrke til de næste overenskomstforhandlinger.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF