Anmeldelse Dansk
0   336

At læse litteratur

At læse litteratur

Fakta


Titel
At læse litteratur

Forfatter
Ayoe Quist Henkel

ISBN
9788702085730

Pris
198,75 kroner

Sider
128 sider

Serie
Sammen om

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Er man i sin litteraturundervisning i 8.-9. klasse interesseret i at kombinere det dialogiske med såvel en læser- som en tekstorienteret tilgang, er her alle tiders mulighed. Dette spændende materiale består af en grundbog, et elevhæfte og lærerens resursebog.

Artiklen fortsætter under banneret

Med fokus på at ville udvikle kompetente og engagerede litteraturlæsere lægges der i grundbogen op til et grundigt arbejde med spændende og velvalgte tekster: tre noveller, to digte og et romanuddrag eller romanalbum. Romanuddraget kombinerer musik, billeder og ord, og bortset fra Tom Kristensens digt er teksterne af nyere dato.

Elevhæftet indeholder mange opgaver til hver tekst. Opgaverne er inddelt i tre faser, der handler om at komme i gang med teksten: tekståbnere, om at komme ned i teksten: tekstfordybere, og endelig er der opgaver, der fokuserer på at komme frem til en fortolkning: teksttænkere.

I lærervejledningen, eller resursebogen som den kaldes, kan man blandt andet læse om organisationsformer, litteraturpædagogik, mundtlighedspædagogik og cooperative learning. Desuden er der yderligere vejledning til opgavetyper, kopiforlæg, eksempler på elevudfyldte procesark samt guide til grundbogen og elevhæftet. Efter at have arbejdet med grundbogens tekster og procesarkene, kan man meget nemt fortsætte i samme litteraturpædagogiske stil med andre tekster.

Med materialet er der skabt god mulighed for et særdeles engagerende arbejde med litteratur i de ældste klasser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.504 andre er allerede tilmeldt