Anmeldelse

Tyrkisk peber / Gensyn med øen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Guf for piger i udskolingen, der har behov for en letlæst bog med mening. "Tyrkisk peber" er en stærk fortælling om Sofie på 16, der så gerne vil, at et andet menneske skal vælge hende. Mor vælger lillesøsteren. Og bedstevennen Mathias vælger sin kæreste. Så hun tilbyder sig på scor.dk og får en date med den ti år ældre Peter. Han vil have sex - blowjob, analsex, sexklub. Hun vil bare gerne vælges.

Fakta:

Titel: Tyrkisk peber / Gensyn med øen

Forfatter: Irene Pedersen

Pris: 149 kroner

Sider: 84 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Forum

Fatima, hendes veninde, siger, at hun skal slappe af - tage det langsomt og sige nej. Og det gør hun til sidst. Og det virker. En meget fin beskrivelse af en 16-årig piges svære projekt med at finde et menneske, for hvem hun kan være den eneste ene.

"Gensyn med øen" er også velskrevet frilæsning for unge piger. Frederikke på 13 år vender tilbage til den græske ø, hvor hun for to år siden tabte sit hjerte til drengen Kimon. Men for Kimon har verden ikke stået stille, og meget er forandret. På en bådtur finder de to sammen igen. Men et voldsomt uvejr er ved at skille Frederikke og hendes familie.