Natur/teknologi
0   256

Finalister i Unge Forskere konkurrencen er fundet

Blå Kube i Danfoss Universe dannede i dag rammen om den regionale semifinale i Unge Forskere konkurrencen. Talenter fra blandt andet Tandslet Friskole, Ådalskolen i Esbjerg og Åbenrå Statsskole går videre til Unge Forskere finalen.

13 junior projekter og 14 senior projekter, der var udtaget til at deltage i den regionale Unge Forskere semifinale, blev i dag præsenteret i Danfoss Universe.


 Der blev i dagens Unge Forskere semifinale udvalgt samlet 15 projekter i de to kategorier, som går videre i finalen.  

Artiklen fortsætter under banneret

"Danfoss Universe har i dag dannet rammerne for Unge Forskeres regionale semifinale. Det har været meget fascinerende at se de forskellige projekter blive præsenteret", udtaler adm. direktør Pia Bech Mathiesen fra Danfoss Universe i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at børn lærer bedst, når de er motiverede, begejstrede og har det sjovt. Rammerne for sådanne oplevelser har vi i Danfoss Universe. Det er også præcis det, der sker i konkurrencen Unge Forskere. Eleverne får lov til at eksperimentere samtidig med, at de udvikler deres evner til at tænke innovativt og arbejde sammen med andre om at løse en opgave", tilføjer Pia Bech Mathiesen.

En national science-event

Unge Forskere er en årligt tilbagevendende konkurrence inden for naturvidenskab, miljø, teknologi og innovation, som arrangeres af Dansk Naturvidenskabsformidling.

Fakta om Unge Forskere

Unge Forskere bliver støttet af en lang række forskningsvirksomheder, fonde, universiteter og ministerier og har sat det ambitiøse mål over de kommende år at blive en samlende national science-event, som det vil være naturligt for enhver grundskole og enhver gymnasial uddannelse at deltage i.


Unge Forskere arrangeres af Dansk Naturvidenskabsformidling.
Unge Forskere-konkurrencen har i mere end 20 år arbejdet for at styrke interessen for naturvidenskab blandt børn og unge.
Vinderprojekterne fra hver af de 3 regionale semifinaler går videre til Unge Forskeres finale, som finder sted på Århus Universitet den 30. april 2012.
Finalisterne ved Unge Forskere 2012 konkurrerer om kontante præmier for over 225.000 kr., samt en lang række rejselegater og sponsorpriser.


 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.428 andre er allerede tilmeldt