Blog
0   724

Kernefag

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der skal fokus på kernefagene, høres i den offentlige debat, og kernefag defineres som dansk og matematik. Mere af det - og det betyder mindre af noget andet. Man kunne frygte det var musik. Tilbud om frivillig musik og skolekor er jo næsten uddødt...

Mange siger, bl.a. Anders Bondo (hørt i radioen), at de musisk kreative fag også skal have plads, fordi de bogligt svage elever kan have nogle positive oplevelser der.
Nej, det er ikke argumentet for at styrke eller i det mindste bevare fag som musik. Musik er et kernefag på lige linje med alle andre fag i skolen. Musik er ikke et fag der er bedre for hverken de bogligt svage eller bogligt stærke.
Musik er en del af menneskers virkelighed, børn skal have mulighed for at synge, spille, danse, lytte også i skolen.
Musik er i kraft af sit stof og sine aktiviteter et fag, der går lige ind i kroppen og sjælen. Det er et fag, hvor du oplever og udtrykker dig - ligesom andre fag i skolen.
Derfor bevar kernen i tankerne om skole: at børn skal have mulighed for at lære, erfare og udtrykke sig på mange forskellige måder.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt