Debat

Logik for burhøns

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man vil nu i Odense forsøge på at bedre skolen ved at fyre 120-130 ældre lærere for så at ansætte nyuddannede i stedet - man kalder det at sætte det bedste hold! De nye formodes at have bedre styr på edb og lignende. Det har de sikkert også!

Men de savner den viden og erfaring, som kun indfinder sig efter lang tids arbejde blandt børnene - men bevares, »erfaring er noget billigt skidt«, som man siger. Nu har jeg jo før gjort opmærksom på, at 15-20 procent af enhver klasse på forhånd er undskyldt - fordi de ikke kan! (Folkeskolen nummer 29/2011, redaktionen).

»Eksperterne« udtaler sig altid med afsæt i de bedste 20 procent. Og alene derved vil der jo automatisk opstå en betydelig forskel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det underlige er, at man aldrig sætter alle dem, som bliver hængende i offentlig forsørgelse på såkaldt overførselsindkomst, i forbindelse med den pågående »eksport« af simple job og automatiseringen.

Jeg har hævdet, at man per år vil få 15.000-20.000 »tilovers« - folk, som vil blive hængende i offentlig forsørgelse.

Det er der ikke noget problem i. Første, andet og måske tredje år vil man »kun« havne på 45.000-50.000. Men nu er det et problem, da man har registreret 80.000 - uheldigvis vil det tal vokse med cirka 15.000 om året. Man skyder så skylden på de ældre lærere, som betragter edb som slet og ret et hjælpemiddel og intet andet eller mere - og da slet ikke et vidunderredskab til højnelse af intelligensen. Her er det, at overskriften skal ses i sin fulde form. Vi gamle, som har deltaget i og bidraget til skabelse af samfundet, som det fremtræder - velfærdsstaten - må slå tre kors for os og sige »Vorherre bevares«.

Powered by Labrador CMS