Anmeldelse

Dræberhunde / I sidste sekund

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To nye bøger i serien "Koldt blod" sætter læserens nerver på prøve. I den første kun lidt. I den sidste meget. Rigtig meget. Med lixtal 17 tænkt til tiårige læsere.

Fakta:

Titel: Dræberhunde / I sidste sekund

Pris: 81,25 kroner

Sider: 70 sider

Serie: Koldt blod

Type: Bog

Forlag: Alinea

I "I sidste sekund" sætter Simone, Tobias og Oliver sig for at afsløre falskmøntneri. Det er tæt på at koste Simone livet. Falskmøntnerne holder til på en bilkirkegård. Da de opdager Simones forehavende, binder de hende i en skrotbil og starter en presse, der begynder at mase bilen flad.

Svagheden i bogen er, at persontegningen ikke er så skarp. Jeg når ikke helt at forvente mig grufulde handlinger fra forbryderne, før de næsten er færdige med at begå dem.

Forbryderne i "Dræberhunde" er langt skarpere tegnet. Her bliver Tobias angrebet af en hund. Ejeren kommer til og får hunden til at slippe. Både ejer og hund beskrives, så vi ved, at vi kan vente os det værste: "Først nu ser Tobias hunden på tæt hold. Den er stor og hvid. Dens øjne skinner røde og uhyggelige. Det meste af ørerne mangler. I stedet stikker små ujævne lapper ud fra hovedet, hvor de har været. (.) Endelig når manden frem. Han griber fat i nakken på den og knalder en knytnæve i panden på den".

Og sådan hænger vi på gennem hele bogen. Tobias når at tage et billede af hunden med sin mobiltelefon, og sammen med Oliver finder han ud af, at det er en kamphund. Sammen går de to drenge i gang med at finde ejeren og lokke ham i en fælde. Men de ender med selv at sidde i den. Og så pumper læserens hjerte hastigt .

Powered by Labrador CMS