Anmeldelse Geografi
0   325

Tro, håb og kondomer

Tro, håb og kondomer

Fakta


Titel
Tro, håb og kondomer

Forfatter
Marianne J. Jørgensen, Michael M. Petersen

Pris
144 kroner

Sider
96 sider


Web og lærervejledning af Pernille Bærendtsen: www.geografforlaget.dk/Botswana

Type
Bog

Forlag
Geografforlaget

Umiddelbart kan det undre, at aids-problematikken behandles med udgangspunkt i et fjernt, afrikansk land. Men bogens ide er at præsentere det hele i danske elevers øjenhøjde, så de med egne hverdagserfaringer gennem afrikanske unges personlige historier, tanker og oplevelser lærer at forholde sig til problematikken.

Artiklen fortsætter under banneret

Indholdet i denne flotte bog spænder vidt. En lang række cases fra Botswana fortæller helt tæt på og konkret om forskellige personer, der på den ene eller anden måde er berørt af hiv/aids. Der gives en grundlæggende viden om sygdommen, dens baggrund og udbredelse, og om hvorfor der er anledning til myter og fordomme. Samtidig er der bogen igennem beskrivelser af landet Botswana. Den afsluttes med et kort over landet, link-samling, ordforklaring og stikordsregister

Hvis materialet primært bliver inddraget for på kort tid at dække emnet ind i forhold til elevernes seksualundervisning, så vil der være alt for meget overflødigt og i denne sammenhæng for tidskrævende stof. Men hvis bogens intentioner følges og anvendes i et længerevarende, flerfagligt forløb, så er her virkelig gode muligheder for med Botswana som vejviser at få skabt nogle effektive holdningsændringer hos eleverne på de ældste klassetrin.

På den tilhørende netdel er der indlagt nogle få aktiviteter til eleverne, men nettets muligheder er desværre ikke udnyttet. Til gengæld ligger her en god og klar lærervejledning med link til gratis print. Den giver kapitel for kapitel nogle korte ideer til spørgsmål, opgaver, aktiviteter og diskussioner. Der vises også, hvordan udvalgte trinmål for en række fag kan tilgodeses ved at arbejde med materialet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.360 andre er allerede tilmeldt