Anmeldelse

Tro, håb og kondomer

Tro, håb og kondomer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Umiddelbart kan det undre, at aids-problematikken behandles med udgangspunkt i et fjernt, afrikansk land. Men bogens ide er at præsentere det hele i danske elevers øjenhøjde, så de med egne hverdagserfaringer gennem afrikanske unges personlige historier, tanker og oplevelser lærer at forholde sig til problematikken.

Fakta:

Titel: Tro, håb og kondomer

Forfatter: Marianne J. Jørgensen, Michael M. Petersen

Pris: 144 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Geografforlaget

Indholdet i denne flotte bog spænder vidt. En lang række cases fra Botswana fortæller helt tæt på og konkret om forskellige personer, der på den ene eller anden måde er berørt af hiv/aids. Der gives en grundlæggende viden om sygdommen, dens baggrund og udbredelse, og om hvorfor der er anledning til myter og fordomme. Samtidig er der bogen igennem beskrivelser af landet Botswana. Den afsluttes med et kort over landet, link-samling, ordforklaring og stikordsregister

Hvis materialet primært bliver inddraget for på kort tid at dække emnet ind i forhold til elevernes seksualundervisning, så vil der være alt for meget overflødigt og i denne sammenhæng for tidskrævende stof. Men hvis bogens intentioner følges og anvendes i et længerevarende, flerfagligt forløb, så er her virkelig gode muligheder for med Botswana som vejviser at få skabt nogle effektive holdningsændringer hos eleverne på de ældste klassetrin.

På den tilhørende netdel er der indlagt nogle få aktiviteter til eleverne, men nettets muligheder er desværre ikke udnyttet. Til gengæld ligger her en god og klar lærervejledning med link til gratis print. Den giver kapitel for kapitel nogle korte ideer til spørgsmål, opgaver, aktiviteter og diskussioner. Der vises også, hvordan udvalgte trinmål for en række fag kan tilgodeses ved at arbejde med materialet.