Anmeldelse Natur/teknologi
0   365

Den lille mediciner

Den lille mediciner

Fakta


Titel
Den lille mediciner

Forfatter
Dietrich Grönemeyer

Pris
299 kroner

Sider
360 sider


Hjemmeside: www.den-lille-mediciner.dk

Type
Bog

Forlag
Forlaget Barylerne

Det er svært at skrive en blanding af en fantasyhistorie og en fagbog. I "Den lille mediciner" taler vi da heller ikke om fiktion af Harry Potters kaliber, men om et udmærket bud på formidling af medicinsk viden spundet ind i en fiktiv fortælling.

Artiklen fortsætter under banneret

Centrum i handlingen er drengen Nano, der møder Dr. X, som introducerer ham til den moderne lægevidenskabs nyeste teknikker. Inden Nano ser sig om, bliver han ufrivilligt skrumpet ind til nanostørrelse. I et specialbygget fartøj påbegynder han, i bedste Jules Verne-stil, en rejse i kroppens indre (hvem husker ikke kaptajn Nemos verdensomsejling under havet).

Vi følger Nano i den klassiske kamp mellem den gode og den destruktive anvendelse af teknologien, idet han tager kampen op med superskurken professor von Slaskesen. Historien suppleres sideløbende med faktabokse, der spænder fra anatomi og teknik til bedstemors husråd. Bagerst i bogen findes et glimrende anatomisk/medicinsk opslagsværk.

Forfatteren, som er professor i medicin, ønsker med denne bog at henvende sig til såvel børn som voksne. Tanken er, at bogen kan anvendes til både højtlæsning i familien og i skolen. Selve den fiktive fortælling egner sig nok bedst til og med mellemskolen, men dele af bogen kan bestemt anvendes af ældre elever samt voksne. Fortællingen om Nano er lidt lang til oplæsning i skolen, men ud over dette aspekt kan uddrag af bogen eller temaer, den berører, inddrages i naturfaglige eller tværfaglige forløb.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.453 andre er allerede tilmeldt